landsbyfællesskabet tæt på byen

FRIDLEV

Vær med nu når vi sammen bygger Fridlev Landsby i Hvalsø, Lejre.

Mere.

sjov

kvalitet

design

bæredygtig

fritid

fællesskab

sammen.

Fridlev er drømmen om et moderne landsbyfællesskab, hvor natur og bolig smelter sammen i pendlerafstand til Roskilde og København.

Midt i dette istidslandskab ligger mulighederne bare og venter på at blive udfoldet. Med masser af plads til selvforsyning, dyrehold, værksted eller vildmarksbad. Sammen kan vi skabe hvad som helst.

Drømmer du om fællesskab og et aktivt familie- eller fritidsliv? Om en livsstil, hvor du har masser af plads og sammen med ligesindede deler fælles værksteder, gummistøvlebørn, klatretræer eller seriøse nyttehaver?

Se mere her på siden og ansøg om at få en bolig i fællesskabet.

Midt i Lejres kuperede istidslandskab med skove, fjorde og kæmpehøje har vi Fridlev-grunden. Her er gåafstand til alt – togstation, indkøb, biograf, skole, kulturhus og Hvalsøs aktive fritidsliv.

Adressen er Raunsbjergvej. Se på kort

Vi bygger fra bunden med sunde og miljøvenlige materialer. Og fordi vi går sammen om eksempelvis indkøb, transport, gæsteværelser eller værktøj, mindsker vi overforbrug og dermed spild.

Inspireret af det norske "tun", eller på dansk "gårdspladsen" som kollektivt samlingspunkt, arbejder vi lige nu på, at boligerne bliver placeret i klynger a' 10-20 husstande i hver afhængig af boligernes størrelse.

Vi har arbejdet med både ejer- og lejeboliger i Fridlev. I ordentlige miljøvenlige materialer, selvfølgelig. Lige nu tyder det på, at det kun bliver ejerboliger, da lejeboliger formentlig bliver for dyre. Vi afsøger dog stadig muligheden, men kan ikke love noget.

Læs mere om boliger og priser her

BILLEDE FRA VANDKUNSTENS Projekt, Lisbjerg Bakke. Vi bruger højkvalitets design-partnere. Fra materialer til toilet skal Boligerne være toptunede, nemme at bo i og selvfølgelig bæredygtige.

I Fridlev Landsby nøjes du ikke med din egen bolig. Du har et stort fællesareal og et fælleshus. Måske flere? Det giver rum for stærke relationer, fælles passioner og meningsfyldte aktiviteter – alt det som forskningen viser, er grundlaget for et godt liv.

I landsbyen kan vi få mere, fordi vi deles. Et fedt værksted, et hyggeligt krearum, et spirende orangeri, en kæmpe naturlegeplads, en lokal café eller en vildmarksspa.

Interessefællesskabet i Fridlev bestemmer fællesskabets rammer og værdier. Det bliver Fridlevs identitet. Det kalder vi det fælles tredje.

Læs om det fælles tredje

I sommer skød vi Fridlev i gang med et stort møde i Hvalsø Kulturhus, og i sensommeren havde vi første workshop for interessefællesskabet. Vi fandt ud af, at der er stor interesse for et bofællesskab for 50+ med fokus på frihed, aktiviteter og udeliv.

Denne drøm danner grobund for ideen om at arbejde med bogrupper i landsbyen: én for familier, én for 50+'ere og måske en blandet?

Læs mere om interessefællesskabets tanker og idéer →

Hvis du vil have en bolig i Fridlev Landsby, kan du være med på flere måder. Du kan melde din interesse ved at udfylde spørgeskemaet her og snuse lidt med fra sidelinjen og få Fridlev-nyhedsbreve tilsendt.

Hvis du vil have indflydelse på bofællesskabet, sikre din anciennitet og blive inviteret med til workshops, skal du melde dig ind i Almenr. Medlemskabet giver dig og din husstand anciennitet i alle Almenrs projekter. Udfyld spørgeskemaet med dine drømme for Fridlev Landsby og brug linket til sidst til at melde dig ind.
Meld dig ind her →

Når vi går sammen, kan vi bygge mere og bedre.

Fridlev er et opgør med ideen om, at vi hver skal eje alt muligt og have besværet med det. Ved at vi slår os sammen og i stedet deler faciliteter og ressourcer og samfinansierer de services, vi har brug for, opnår vi ikke kun en hel masse materielle fordele. 

Vi bor også meget mere bæredygtigt og mere socialt.

Fridlev handler om det gode liv, relationer og sjove aktiviteter. Og fordi vi bor lidt mindre, meget smartere og mere fælles, har du flere penge til dig selv ved at bo i Fridlev og fokusere på det det handler om.

LÆS MEGET MERE HER →

Vil du bo i Fridlev?

Tilmeld dig og svar på et par spørgsmål, så vi kan lære dine drømme og behov bedre at kende. Når du har gjort det, inviterer vi til workshops hvor du får mulighed for at møde kræfterne bag, og de andre interesserede. Du kan herefter ansøge om at blive en del af designfællesskabet (og reservere en bolig).

Hvis du vil opbygge anciennitet, skal du være medlem af Almenr. Det koster 69 kr. om måneden. Dit medlemskab viser din interesse og giver dig adgang til events og information, både til Fridlev og alle andre nuværende og fremtidige Almenr-bofællesskaber. Det dækker hele husstanden.

Meld interesse

Hvem står bag Elleville?

Læs mere her

Vil du vide mere? Se mere om processen, grunden, boligerne og hvem der står bag.

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse