Almenr Logo
Bliv medlem

Vær med til at skabe landsbyfællesskabet på den flotteste naturgrund

FRIDLEV LANDSBY

Vær med nu når vi sammen bygger Fridlev Landsby i Hvalsø.

Mere.

sjov

kvalitet

design

bæredygtig

fritid

fællesskab

sammen.

Fridlev er drømmen om landsbyfællesskabet hvor vi alle - børn, forældre, enlige og 50+ere - lever et liv i samhørighed og i fysisk udfoldelse i naturen.

15 minutter med direkte tog til Roskilde og 35 minutter til København. Midt i Lejres bugtede istidslandsskab med plads til fårelaug, hønsegård og selvforsyning.

Midt i Lejres kuperede istidslandskab med skove, fjorde og kæmpehøje har vi Fridlev-grunden. Her er gåafstand til alt – togstation, indkøb, biograf, skole, kulturhus og Hvalsøs aktive fritidsliv.

Adressen er Raunsbjergvej. Se på kort

Fridlev-grunden er stor med ekstra marker omkring som vi kan bruge til køkkenhave og dyrehold.
Læs mere om grunden her

Alle boliger i landsbyen har egen have og plads til at trække sig og dyrke privatlivet. Desuden gør vi det muligt med både ejer- og lejerboliger. I ordentlige, miljøvenlige materialer, selvfølgelig. Vælg mellem tre forskellige boligstørrelser. Læs mere om boliger og priser her

BILLEDE FRA VANDKUNSTENS Projekt, Lisbjerg Bakke. Vi bruger højkvalitets design-partnere. Fra materialer til toilet skal Boligerne være toptunede, nemme at bo i og selvfølgelig bæredygtige.

I Fridlev Landsby nøjes du ikke med din egen bolig. Du har et stort fællesareal og et fælleshus. Det giver rum for stærke relationer, fælles passioner og meningsfyldte aktiviteter – alt det som forskningen viser, er grundlaget for et godt liv.

I landsbyen kan vi få mere fordi vi deles. Et fedt værksted, et hyggeligt krearum, et spirende orangeri, en kæmpe naturlegeplads, en lokal café eller en vildmarksspa.

Interessefællesskabet i Fridlev bestemmer fællesskabets rammer og værdier. Det bliver Fridlevs identitet. Det kalder vi det fælles tredje.

Læs om det fælles tredje

I sommers skød vi Fridlev i gang med et stort møde i Hvalsø Kulturhus, og i sensommeren havde vi første workshop for interessefællesskabet. Vi fandt ud af at der er stor interesse for et bofællesskab for 50+ med fokus på frihed, aktiviteter og udeliv.

Denne drøm danner grobund for en bogruppe i landsbyen som kun er for 50+.

Læs mere om interessefællesskabets tanker og idéer →

Hvis du vil have en bolig i Fridlev Landsby, kan du være med på flere måder. Du kan melde din interesse ved at udfylde spørgeskemaet her og snuse lidt med på højrefløjen og få Fridlev-nyhedsbreve tilsendt. Hvis du vil have indflydelse på bofællesskabet, sikre din anciennitet og blive inviteret med til workshops, skal du melde dig ind i Almenr. Medlemskabet giver dig og din husstand anciennitet i alle Almenrs projekter. Udfyld spørgeskemaet med dine drømme for Fridlev Landsby og brug linket til sidst til at melde dig ind.
Meld dig ind her →

Når vi går sammen, kan vi bygge mere og bedre.

Fridlev er et opgør med ideen om, at vi hver skal eje alt muligt og have besværet med det. Ved at vi slår os sammen og i stedet deler faciliteter og ressourcer og samfinansierer de services, vi har brug for, opnår vi ikke kun en hel masse materielle fordele. 

Vi bor også meget mere bæredygtigt og mere socialt.

Fridlev handler om det gode liv, relationer og sjove aktiviteter. Og fordi vi bor lidt mindre, meget smartere og mere fælles, har du flere penge til dig selv ved at bo i Fridlev og fokusere på det det handler om.

LÆS MEGET MERE HER →

Vil du bo i Fridlev?

Fridlev Landsby - midt i naturen, tæt på byen
Start ved at udfylde spørgeskemaet herunder om dine drømme for livet i landsbyfællesskabet i Hvalsø. Når du har udfyldt spørgeskemaet, er du tilmeldt vores mailliste med nyhedsbreve om Fridlev. Her får du informationer om workshops, boligerne, designet og fællesskabet.

Hvis du vil med til workshops, have indflydelse på landsbyens udformning og oparbejde anciennitet, så er næste skridt at blive medlem!

Et medlemskab af Almenr koster 69 kr. om måneden. Dit medlemskab viser din interesse og giver dig adgang til events og information, både til Fridlev og alle andre nuværende og fremtidige Almenr-bofællesskaber. Det dækker hele husstanden.

Meld interesse

Hvem står bag Elleville?

Læs mere her

Vil du vide mere? Se mere om processen, grunden, boligerne og hvem der står bag.

Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse