Krake

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Signe Emilie Bech Christensen, 32 år, uddannelseskonsulent på Sydkystens Gymnasium
Dennis Christensen, 36 år, selvstændig software udvikler
Aske Ravn Christensen, 2 år,
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er en lille familie på tre, der lige nu bor i en treværelseslejlighed på Nørrebro. Vi vil gerne flytte i bofællesskab, fordi vi gerne vi bo socialt og lære vores børn, at der er mange måder at være på. Familien består af Dennis, Signe og Aske, som her er på en selfie fra Porto.

Signe vil gerne bidrage ved fx at organisere et årligt arrangement, bygge en fælles solrig terrasse eller tage sig af køkkenhaven. Dennis vil gerne bidrage med at etablere og vedligeholde køkkenhaver, bygge fælles ting i træ og træne et børnehold i brasiliansk jiu jitsu.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Martin Stehr, 29 år,
Lea Nabe-Nielsen, 28 år,
Vester, 2 år,
Oda, 4 mdr
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er netop flyttet til Amager fra Nørrebro, men kan mærke at dette sted ikke er det rigtige sted for os. Derfor vil vi rigtig gerne flytte ind i bofællesskabet Krake. Vi vil gerne flytte i bofællesskab, fordi vi synes det giver mening at være fælles om flere ting, så alle hver især kan få mere tid til alt det sjove. Vi er begge sociale mennesker, og vi kunne derfor rigtig godt tænke os at bo tættere på ligesindende, der ligesom os ønsker et socialt fællesskab og en "sludder over hækken". Vi synes det er vigtigt at vores børn oplever og lærer af mange forskellige typer mennesker, og det håber vi at Krake kan være med til at give dem. Naturen spiller også en stor rolle i vores udlængsel. Vi vil gerne kunne åbne dørerne og gå ud i noget grønt, ligesom vi godt kunne tænke os at vores børn vokser op tættere på naturen end vi selv har gjort.

Martin elsker at lave mad, og isærdeleshed i naturen. Derfor vil han rigtig gerne være med til at etablere et udekøkken og lave en masse mad over bål. Derudover vil han gerne stifte en ølbryggerklub og køre på mountainbike sammen med andre interesserede.

Lea vil gerne være med til at passe Krakes nyttehave og høns/får/geder (helst ikke alle tre), i den forbindelse forestiller hun sig at en årlig høstfest vil være på sin plads. Derudover vil hun også gerne være med til at etablere og stå for Krakes fælles indkøbscentral.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Jamil Farah Mehdi, 33 år, Selvstændig - social iværksætter/ foredragsholder og coach primært for unge.
Sandra Mehdi, 29 år, Pt. hjemmegående - uddannet cand. psyk. sund.
Adam er 4 år, og er en meget nysgerrig og snakkesaglig dreng. Han elsker gymnastik og karate og går i en skovbørnehave.
Naja er 2 år og er en glad krudtugle, som elsker at efterligne storebror.
Info mangler

BILLEDE MANGLER


Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Lise Beha er 65 år og uddannet cand.jur. Lise har i mange år arbejdet i sygdoms-/handicapforeninger. Har senest i 16 år været direktør for Hjernesagen (en forening for mennesker ramt af blodprop eller blødning i hjernen og deres pårørende). Er nu pensioneret og valgt landsformand for Hjernesagen.
Lars er 66 år og pensioneret skolelærer.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi har tilsammen 5 børnebørn og en lille puddelhund – Jojo, som er to år - en lille glad, til tider stædig og meget aktiv hund.

Vi glæder os rigtigt meget til at være en del af et fællesskab, hvor vi hjælper hinanden og hygger os sammen samtidig med, at vi hver især har vores eget liv.

Vi har begge en stor passion for havearbejde. Har i dag en rigtig fin sommerhushave med frugttræer, frugtbuske, køkkenhave og masser af blomster. Vi holder også begge af at lave mad. Vi foretrækker økologi og sund mad uden fanatisme. Og så glæder især Lise sig til en eller anden form for dyrehold – høns m.m.

Lars kan godt lide at bruge sig selv fysisk, cykler gerne og er med på øl-brygning. Lise elsker at gå lange ture og læse alle mulige slags bøger.  Vi er begge politisk interesserede men uden partimedlemskab.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Reserveret til Tilde
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Reserveret
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Anders, 42, pædagogmedhjælper i en vuggestue, glad for intuitiv madlavning og yoga. Holder meget af gammel reggae. Spiser vegansk.
Sidsel-Marie, 39, arbejder med læring i Folkekirkens Nødhjælp, har en stor passion for graviditet/fødsler og er doula (fødselshjælper) i fritiden. Elsker at synge.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Andrea, 11, Læser en Jumbobog på ingen tid, ervild med at tegne og elsker Harry Potter universet.

Sofus, 6, Har utrolig meget energi, er vild medpokemon og med at være i bevægelse hele tiden.

Solvej, 2, Elsker at stå meget tidligt op og ermeget glad for makrel i tomat og Gurli Gris.

- Vi er en familie på 5, som glæder os til at komme på græs i godt selskab med de andre beboere i Krake.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Maria Monrad er 31 år, kommer fra området omkring Lejre. Uddannet kandidat i folkesundhedsvidenskab og arbejder i Styrelsen for Patientsikkerhed og er vild med kaffe og udendørsliv.
Morten Hvidtfeldt er 32 år og opvokset i kollektiv og bofællesskab i Roskildeområdet. Arbejder som læge på Bispebjerg Hospital og elsker at løbe, klatre og fluefiske.
Vibe er 9 måneder og elsker mad og blæksprutter.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er alle vilde med udeliv og den frie natur, men elsker også fællesskab, god mad og selskab. Vi vil gerne flytte i bofællesskab fordi vi ønsker sammenhold og samvær i både hverdagsliv og fritid. For os er Krake en oplagt mulighed for dette både rent ideologisk og geografisk. Vi ønsker blandt andet at tilføje et aktivt hverdagsliv med aktiviteter både ude og inde, specielt i vores fantastiske gymnastiksal med fx oprettelse af en klatrevæg for både voksne og børn.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Malene Muusholm 36 år, Teamleder i Reden internationals rådgivningscenter for udenlandske kvinder
Kasper Olsen, 51 år, Indholdsredaktør hos Ritzaus Bureau
Birk, 3 år, Har krudt i røven
Milo, 5 måneder, Er glad i låget
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor i øjeblikket i en lidt for lille lejlighed på indre Nørrebro, og det har længe været et ønske at give vores børn nogle bredere rammer, lettere adgang til natur og flere legekammerater tæt på. Vi har kigget på adskillige bofællesskaber, men først da vi ”opdagede” Lejre og blev opmærksom på Krake, fandt vi et fællesskab, der opfyldte vores ønsker om rare omgivelser, fællesskab med mulighed for privatliv samt en acceptabel logistik omkring det at bo på landet og arbejde i centrum af København. Den korte afstand til to af Sjællands rigtig fine golfbaner er i øvrigt en dejlig bonus (for Kasper). Vi ser frem til at kunne samle en masse forskellige ressourcer i et fællesskab og derigennem gøre hverdagen sjovere og nemmere for os og især vores børn.

Kasper: Er oprindeligt uddannet på rytmisk musikkonservatorium, men har haft journalistik som levevej siden sidst i 90’erne. I øjeblikket indholdsredaktør hos Ritzaus Bureau. Jeg vil gerne bidrage med alt, der har med kommunikation, hjemmeside og sociale medier at gøre. Jeg er desuden en ivrig fotograf, glad for at lave mad, og så er jeg stadig aktiv musiker og deltager gerne i alle musikalske aktiviteter.

Malene: Arbejder som teamleder i Reden internationals rådgivningscenter for udenlandske kvinder. Arbejder på Vesterbro i København.
Glæder sig til at være med til at skabe et fællesskab om fællesmiddagene, tage en kop kaffe og en flok under med på legepladsen og så bilder jeg mig ind at jeg vil være god til at restaurere nogle møbler jeg har krejlet i værkstedet ☺. Af uransagelige årsager, kan jeg også mærke en interesse for kompostering, minimum waste og genbrug. Når shoppergenet komme op i mig, prøver jeg at kanalisere energien på loppemarkedet og jeg tænker vi kan holde nogle gode loppemarkeder i vores seje gymnastiksal.

Birk: Alle former for leg, konstruktion, mekanik, køretøjer.

Milo: Godt humør.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Peter With: Jeg her arbejdet med udviklingsbistand hos danske NGOer det meste af karrieren, de sidste 10 år med fokus på klima. Er p.t. jobsøgende.
Susanne Kjærbeck, lektor i kommunikation på RUC.
Katten Lakriz
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi har to voksne døtre og katten Lakriz – sidstnævnte følger med til Lejre. Vi vil gerne skifte rækkehuset i Virum ud med Krake i Lejre for at få mere fællesskab i hverdagen – også med landsbyen Allerslev.  Vi kunne godt tænke os mere aldersspredning i bofællesskabet og vil opfordre flere midaldrende/’rigtig voksne’ til også at søge ind. Vi holder af at sejle en tur i kajak – og gå eller cykle lange ture i naturen. Og så er vi meget optaget af klima og bæredygtighed, og hvordan det kan omsættes til praksis.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Ulf Døstrup Christensen, 41 år og softwareudvikler hos Laerdal Copenhagen,
Signe Marie Schubell, 40 år og kommunikationsrådgiver hos BUPL,
Valter Døstrup Schubell, født i november 2013 og vild med Lego, gemmeleg og vikinger
Ingvild Døstrup Schubell, født december 2018
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor lige nu i en treværelses andelslejlighed på Amager i København, men vi drømmer om mere natur, nærmiljø og kontakt med naboer. Vi er vilde med naturen omkring Lejre, og Lejre kommunes store fokus på økologi og bæredygtighed. Vi faldt for Krake, fordi vi godt kan lide, at der bliver bygget nyt i noget oprindeligt med sjæl og historie. Vi kan godt lide konceptet omkring Krake, da vi drømmer om et nært naboskab med gode relationer og frie sociale rammer. For os virker det til, at Krake har den helt rette balance mellem privatliv og fællesskab, og vi synes, det er fedt, at vi selv er med til at etablere rammerne.


Ulf har en lang fortid som spejder og er god til at bygge ting. I Krake vil han gerne bidrage til at bygge og vedligeholde ting samt udendørsaktiviteter som bål, overnatning i shelter eller andet. Derudover elsker Ulf at lave mad, og han bidrager også gerne med sin viden om IT.

Signe vil gerne være med til at skabe traditioner i Krake som fx tilbagevendende sommerfester, julefester, halloweenfester osv. Derudover vil hun gerne være primus motor for en Krea-klub, yoga i gymnastiksalen eller rideture på islandske heste.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Johanna Lundell er en svensk grøn vilding og hortonom, 48 år, underviser børn i Kbh Skolehaver og er projektleder for en ny skolehave på Islands Brygge. Elsker natur og naturlig bevægelse og leg udendørs.
Anders Lorentz Lundell er 40 år, arbejder som projektleder hos Novo Nordisk. Glæder sig rigtigt meget til at lave fælles arrangementer med børn og voksne i vores fælles rum - både ude og inde. Håber på en fodbold bane i Krake, så der også bliver gode muligheder for udendørs boldsport i fællesskabet.
August fylder 9 år i juni 2019 og en glad dreng med krudt i hele kroppen og skøn humor, træner karate, danser, og leger gerne ude i naturen, spiller også rigtigt gerne spil i alle former.
Maja fylder 5 år i juni 2019, er en skøn tumler der elsker bevægelse, fra yoga og dans, til superhelte- og udeleg, leger også gerne med paw patrol og lego, og relationsdramaer, og kan godt lide at male.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi glæder os til at yde og nyde familielivet i bofællesskab med jer andre, da vi ønsker at leve mere kollektivt og deles om ting, tid og tanker. Lige så vigtigt er det at leve tæt på naturen, komme ud og bevæge os og lege, og dyrke vores fødevarer økologisk sammen. Derfor tænker vi at Bofællesskabet Krake i Lejre bliver herligt skønt.


Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Signe Land Christiansen, 26, læser veterinærmedicin på Københavns Universitet og arbejder i KU.BE (kultur og bevægelseshus) på Frederiksberg. Signe er glad for kreative projekter og håber på et værksted hvor der er mulighed for at rode med nogle forskellige ting og lave nogle fede fælles workshops. Hun er (jf. uddannelsen) meget begejstret for dyr og glæder sig til at være med til at passe et mindre dyrehold af geder, får, høns eller hvad der kan komme på tale.
Anders Knudsen, 28, arbejder som freelance tekniker på festivaler, koncerter, messer, konferencer og en masse andre ting. Bruger sin fritid på at designe spil, selvstudier i programmering og grafisk design, og har netop bestået et sikringskursus i klatring. Anders elsker at lave mad og fikse ting, så han håber på at kunne være med i køkkenet til fællesspisning og finde en sparringspartner til byggeprojekter. Har i lang tid også gerne ville brygge sin egen øl, men de begrænsede kvadratmeter på Nørrebro, besværliggør processen en del, hvilket forhåbentligt kan ændre sig i Krake.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er pt bosat på Nørrebro men er begge opvokset i Roskilde. Vi savner den nærliggende natur og tæt naboskab, så et bofællesskab i Lejre, kan næsten ikke være bedre.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Marie, 38 år, etnolog og arbejder i kriminalforsorgen
Mikkel, 35 år, misbrugsbehandler
Sigurd, 10 år, spiller guitar og maler rollespilsfigurer
Eddie, 7 mdr, vild med ting der rasler
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi vil gerne flytte i bofællesskab, da vi ønsker en hverdag med mere socialt samvær, og et fællesskab som både børn og voksne kan have glæde af. Vi forestiller os også, at vi kan frigive tid til at være sammen med hinanden, hvis vi deles med vores naboer om at passe de fælles områder og spiser sammen flere gange ugentligt. Vi ser også muligheder for at dele fede faciliteter med de andre i bofællesskabet, som vi ikke ville have mulighed for at have alene. Vi har set på flere bofællesskaber, og synes at Krake virker til at have en god balance mellem ideologi og pragmatik, og fællesskab og individ. De smukke omgivelser er bestemt også et plus.

Hvis / når vi flytter til Krake, vil Marie gerne være med til at etablere og passe både blomsterbede og nyttehaver. Udover grønne fingre, har Marie også flair for madlavning og planlægning, og vil gerne være med til at etablere og organisere fællesspisning.

Mikkel er oprindeligt uddannet tømrer og kan bygge lidt af hvert og være med til at etablere et evt. værksted. Mikkel har dyrket crossfit, løb og styrketræning i flere år, og kunne godt tænke sig at være med til at skabe nogle gode træningsfællesskaber f.eks. med crossfit-inspirerede workouts.

Vi vil begge gerne være med til at passe eventuelle husdyr og arrangere fester.

Vi er også glade for musik, rødvin og solskin. :)

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Anne Elisabeth Traulsen (søster), 39 år, klinisk psykolog i Klinik for Funktionel Psykologi og i MadPsykologerne.
Philip Traulsen, 42 år (bror), uddannet lærer og arbejder med ejendomsservice.
Daniel, 4 år (Philips søn), elsker Darth Vader, gemmeleg og at lege udenfor.
Liva, 8 mdr. (Annes datter), hårrivende excentriker, der elsker skinke og andre børn.‍
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Jeg hedder Henning Kosack og er 66 år. Jeg blev i 1979 uddannet som Kemotekniker efter at have taget Naturvidenskabelig Basisuddannelse på Roskilde Universitetscenter. Jeg arbejder i forskningslaboratoriet hos Haldor Topsøe A/S i Lyngby, hvor jeg har været rigtig mange år. Jeg bor i dag i et rækkehus i Albertslund. Da jeg var yngre boede jeg mange år i kollektiv, så livet i et fællesskab er ikke uvant for mig.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Aske Henriksen, 31, og underviser i idræt og matematik på Greve Gymnasium.
Ida-Marie Hergel, 29, underviser i idræt på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.
Storm, 1 år og 8 måneder, alt for meget krudt i røven til at bo i en lejlighed uden have.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi er en familie på tre, derbor på Østerbro, men som savner naturen og det nemme og uforpligtigende samværmed andre mennesker. Vi vil gerne bo i bofællesskab, fordi vi nyder socialefællesskaber og fordi vi tror, at hverdagen som småbørnsfamilie kan blive bådenemmere og sjovere, når man hjælpes ad.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Jonas Bach, 31 år, Efterskolelærer på Osted Efterskole
Frauke Giebner, 31 år, Journalistuddannet og ansat på Politiken
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor i en lille 3-værelses lejlighed på Ydre Nørrebro, hvor vi har boet siden 2014. Oprindeligt er Jonas fra Randers, mens Frauke er født i Tyskland og opvokset i Sønderjylland.

Vi flytter ind i Krake, fordi vi drømmer om at bo et sted, hvor det er let at være social og hvor man har mulighed for at have meningsfulde fællesskaber med de folk, man bor op og ned ad.

For os er det blandingen af natur, socialt liv og nærheden til vores arbejdspladser i Osted og København, der trækker.

Frauke drømmer om får, geder eller andre dyr, hun kan passe og pleje, og så elsker hun at bygge ting. Jonas spiller gerne musik, fodbold eller passer grillen til sommerfesten.
Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Emilie
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Anne Hvejsel
Kristian
Esther
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Emma Johanne Sørgaard, 29 år, uddannet cand. mag. i filosofi og arbejder i psykiatrien,
Niklas Nisbeth, 33 år, uddannet cand. mag. i lingvistik og arbejder med programmering.
Rued, 7 mdr.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Vi bor på Østerbro i København.

Vi vil gerne bo i Krake fordi vi har ledt efter en måde at bo udenfor byen med mere plads og natur omkring os uden at flytte i parcelhus. Vi har været ved selv at starte et kollektiv og var ved at købe et hus ved Køge og et ved Holbæk, men det lykkedes ikke. Vi vil gerne bo sammen med andre både fordi vi tror det er hyggeligere og nemmere i hverdagen og fordi man kan flere ting, f.eks. lave større projekter, og være flere om at passe en køkkenhave og evt. dyr.

Niklas vil gerne lave værksted med træ og elektronik og holde husdyr f.eks. høns. Emma vil gerne lave indkøb til fællesspisning eller hvis vi skal have en form for indkøbsforening

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Ditte Lærkedahl Jensen, 30 år, Historiker
Lars Korsholm Lauridsen, 34, Projektleder
Pelle Lærkedahl Lauridsen, 8 måneder, Arbejdsløs alt mulig mand
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Indtil vi flytter ind i Krake bor vi på Vesterbro, på Asger Rygs Gade. Vi vil gerne flytte i bofællesskab for at have et socialt fællesskab i hverdagen, der rækker udover kernefamilien, og som både fungerer for voksne og børn. Krake er helt perfekt for os på grund af fællesspisninger og beliggenhed – og så fik vi et godt indtryk af jer alle sammen til workshop d. 20. Juni. Vi håber at kunne være en del af en hverdag hvor børnene er trygge, uanset hvem der henter dem om eftermiddagen, og hvor vi som forældre ikke sidder i tosomhed i sofaen hver aften. Ditte: Jeg har lyst til at arbejde udenfor, ordne køkkenhave, men eksempelvis også bygge et shelter sammen. Jeg har indkøbt en stiksav som jeg håber at kunne bruge en masse (indtil videre uden erfaring – men i forventning om stor succes). Lars: Jeg glæder mig til at gå, løbe og cykle i naturen og bakkerne omkring Lejre, og håber andre vil være med til nogle faste ture, som jeg gerne vil være med til at arrangere.

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Maj Baltzarsen
Peter Froberg
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Reserveret til Sanne og Rune
Info mangler

BILLEDE MANGLER

Læs mere

BILLEDE MANGLER

BILLEDE MANGLER

Andy Sontag er Programme manager for Kaospiloternes Experience Design. Andy er fra USA og har boet i Denmark i 7 år.
Christina Edelbo er medstifter og Kreativ direktør for det bæredygtige modefirma Sissel Edelbo.
Sol Edelbo Sontag er en social og aktiv pige på 10 måneder. Hun er lige startet i dagpleje og elsker geder. Hendes første ord var Mæææ.
Info mangler

BILLEDE MANGLER

We are really excited to be joining Krake! It has long been a dream for us to live in a community like Krake.

When me and Christina met, our 3rd date was in South Africa. Though our adventures started in the mountains of South Africa, we will bring our lust for adventure into Lejre, and explore the hidden pockets of nature with those silly/brave enough to come with us. We love nature, being together with friends, and dancing to songs such as Fantastic Man by William Onyeabor.


A big part of why we are moving to Krake is because we want Sol to have an ecosystem of support in her development as a being.


We are looking forward to play together!

Læs mere
Gå til Krake siden
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse