Tænk hvis I havde jeres egen landsby...

Fritidslandsbyen
Gammalstorp

Meld din interesse

Agersø

2.5 time fra København
1 time fra Roskilde
40.000kvm
tæt på vandet
Ø
Se på kort

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolo

Læs mere

Fritidslandsbyen Gammalstorp er en andelslandsby med 20 parceller og 60 andele. Som medejer får du bygge- og boret på en konkret parcel i landsbyen og samtidig en ejerandel i fællesgrunden og en masse fine fællesfaciliteter.

Gammelstorp kombinerer det bedste fra bofællesskabet med det private sommerhus: Din private klynge eller fritidshus – midt i landsbyen med alle fællesfaciliteter som f.eks. sauna, fælleskøkken, mikrobryggeri, værksted, mountainbikes, som du er medejer af.

Gammalstorp er et nyt, banebrydende sommerhuskoncept: Et sommerhus-bofællesskab, der kan opfylde drømmen om jeres helt egen landsby gearet til jeres interesser. Med andre ord en fritidslandsby!

Se hvor grunden ligger →

Vil du være med i fritidslandsbyen midt i den svenske skov?

På en 40 hektar stor naturgrund i Skåne, kun en time fra København starter vi en fritidslandsby for dig og dine venner. Meld din interesse og få mere information om projektet.

Fællesskab


Vi er ved at fastlægge vores værdier for den kommende Fritidslandsby. Det skal være et sted hvor der er plads til legende børn, til at dyrke naturen og til at mødes og være sammen. Ved sidste workshop har vi skrevet fem foreløbige principper for livet i landsbyen.


Fælles faciliteter
Når vi går sammen, kan vi få de fede fællesfaciliteter og en masse sjove aktiviteter som man ikke kan få på egen hånd. Alt fra vores eget mini-landbrug og atelier til havkajakker og sauna.

Fleksibilitet & tilvalg
Fællesskabet er så stort, at der flere er forskellige interesser, man kan dyrke her. Man kan fx. lave et vinterbade- eller kajakfællesskab hvis man er en vandhund eller være med i et køkkenhavefællesskab hvis man har grønne fingre.

Børn, børn, børn
Det skal være et sted der vrimler med børn. Vi ser en kvalitet i at der er flere generationer samlet på et sted, og hvor ens børn eller børnebørn kan få nye venner som de kan dele deres weekender og sommerferier med.

Her behøver du ikke at være alene (plads til at være sammen)
Det vil være et sted, hvor der sker noget, og hvor der altid er et fællesskab, man kan være en del af, hvis man har lyst.

Kolonihavefællesskab anno 2020
Drømmen om et fællesskab hvor man dyrker naturen. Et frirum ligesom kolonihaveforeninger - men med mere fællesskab og mindre hække.

Fællesskabet

Læs mere

Området

Grunden ligger i udkanten af sommerhusområdet Ellinge Lyng, hvor der er handlemuligheder i den lokale Brugsen lige rundt om hjørnet. 

Tæt på havet
Det tager et lille kvarter at nå ned til stranden på gåben. Sejrøbugten har en 155 km lang kystlinje hvor man finder nogle af landets bedste strande.

Tæt på stationsbyer og færgeforbindelser
Der er små 10 minutters kørsel til Højby eller Vig, hvor der er handlemuligheder, og hvor man kan tage toget mod København over Holbæk. Fra Sjællands Odde kan man tage færgen til Aarhus, og fra Rørvig kan man tage færgen til Hundested.

Tæt på naturen
Odsherred rummer noget af landets mest varierede natur. Alt fra kystnære bøgeskove, over Lammefjordens flade gamle fjordbundslandskab til de dramatiske stigninger i det fredede område ‘Bjergene'.

Området

Læs mere

Grunden

Grunden ligger delvist i sommerhuszone og dels i landzone. Det betyder at sommerhusene i fritidslandsbyen kommer til at ligge på det areal som ligger i sommerhuszonen, som vist på situationsplanen. 

Husene kommer til at ligge i mindre husklynger, med private sydvendte terasser, og i formationer der sørger for at man har udsigt til de grønne omgivelser frem for hinandens soveværelser. 

På den 8 hektar store landgrund er der plads til at dyrke naturen. Her vil der blive plantet frugttræer og anlagt køkkenhaver, og der er plads til alt fra bistader til hønsegård og hestefold. 

Fritidslandsbyen kommer til at råde over flere fællesskabsorienterede rum og faciliteter. Fælleshuset bliver fritidslandsbyens samlingspunkt og mødested mellem landsbyen og naturen. Herfra kan man nyde udsigten ud over frugtlunden og køkkenhaverne, til en af landsbyens fælles grillaftener.

Grunden

Læs mere

Det er let fordi vi er mange
Det er nemmere - og sjovere - at slå en græsplæne, luge køkkenhaven eller samle brænde, når man er flere om det og kan fordele tjanserne. 

Plads til alle aldre
Vi ser en kvalitet i, at der er flere generationer samlet på et sted, og at ens børn kan få nye venner de kan dele deres ferier med.

Plads til at være sammen
Det vil være et sted, hvor man kan lave ting sammen, og hvor der altid er et fællesskab, man kan være en del af, hvis man har lyst.

Uendelige  udfoldelsesmuligheder
Fællesskabet er så stort, at der er mange forskellige interesser, man kan dyrke her om du vil fiske, vandre eller køre på mountainbike.


I fællesskab får du
meget mere,
socialt,
økonomisk
og praktisk

De små fællesskaber i fællesskabet

I fritidslandsbyen i Gammalstorp får du både goderne ved det store fællesskab i landsbyen, såsom fællesspisninger og arrangementer, samt en masse fine fællesfaciliteter, og samtidig får du dit eget skønne hus. Er det også noget for din familie eller venner, kan I købe flere andele og råde over jeres helt egen parcel.

På parcellen kan I opføre præcis den sommerhusløsning, der passer til jer. I kan bygge ét stort sommerhus med plads til hele storfamilien og dele det. I kan også vælge at bygge tre mindre sommerhuse, og f.eks. have fælles køkken, bad eller toiletfaciliteter og derved spare penge på anlægsprisen.

Hvad gør du selv og hvad gør vi sammen?
I fællesskab byggemodner vi og sørger for de tunge besværlige dele af byggeriet. Vi bygger også de grundlæggende fællesfaciliteter sammen. Samtidigt vil vi give plads til, at du helt selv kan bestemme det/de huse du vil have – fra små simple mikrohuse til et stort fritidshus. Hvis du ikke selv er til at bygge, er der i Sverige superfine og billige leverandører af fritidshuse, som vi kan sætte dig i kontakt med. Det giver en stor frihed til at få det, som vi hver især vil (og til den pris vi vil) og samtidigt have det skønne fællesskab.

Vi samarbjder med gode leverandører,
der gør det nemmere og sjovere at bygge dit hus

Vi har sammen med fritidslandsbyens interessefællesskab udpeget forskellige interessante sommerhusdesigns. Bl.a. ovenstående fra GO Logics projekt "Little house on the ferry".


Vores arkitektpartnere står klar til at designe skræddersyede byggeløsninger, til hvad end man som andelshavere ønsker, der skal bygges af sommerhusfaciliteter på ens parcel.


Vi er i dialog med lokale sommerhusleverandører, såsom Göranssons Stugtillverkning, der bygger enkle og prefabrikerede sommerhuse til konkurrencedygtige priser. De har bl.a. bygget fritidslandsbyens første hus som ses på dette billede.


Optioner

Fritidslandsbyen består af 20 parceller og udgør i alt 3,5 Ha med 40 Ha skov og land omkring. Hver parcel er på 1500 m2 og har en byggeret til 3 huse. I alt er vi 60 andele fordelt på 20 parceller i landsbyen. Som medejer af fritidslandsbyen har din husstand således muligheden for enten at dele en parcel eller at få jeres egen ved at købe 3 andele.

Du deler parcellen med to andre familier = 1 andel

70.000,-

Du kan få en enkelt andel og dele en parcel med to andre andelshavere. Her kan I fx. enten vælge en timeshare-løsning eller at bygge tre selvstændige huse. En andel koster 70.000 kr. (vejledende pris).

Du deler en parcel med et vennepar = 2 andele

140.000,-

Hvis du foretrækker at dele en parcel med en anden husstand, fx. et vennepar, så er det løsningen for dig. I alt koster to andele i fritidslandsbyen 140.000 kr. (vejledende pris).

du får Din egen parcel
= 3 andele

210.000,-

Hvis du foretrækker at have dit helt eget hus, så er det løsningen for dig. I alt koster en parcel (= 3 andele) i fritidslandsbyen 210.000 kr. (vejledende pris).

– Købet af andelen finder først sted, når alle andele er blevet reserveret og vi har været igennem næste fase: Designprocessen. Lige nu markerer du dit ønske og med dit medlemskab af interessefælleskabet har du førsteret til en grund!

Hvad er næste skridt..?


Et medlemskab er din vej til at reservere et sommerhus i fritidslandsbyen.

Almenr er en platform der baserer sig på kooperativ finansiering. Vi skal med andre ord løfte projektet i flok. Derfor er der en medlemsbetaling på 69 kroner om måneden, frem til at du reserverer din(e) andel(e) i fritidslandsbyen og du kan altid melde dig ud igen, hvis du mister interessen. Som medlem står du forrest i køen til at reservere en andel.

Beløbet er med til at finansiere udviklingen af projektet og de workshops, hvor vi mødes og drømmer, diskuterer og udvikler konceptet for fritidslandsbyen sammen. Som medlem er du med andre ord med til at designe projektet, og du lærer dine kommende bofæller at kende.

BLIV MEDLEM →

drøm

Jan 19' - Feb 20' Pris: 69 kr./måned

I denne fase har vi samlet en stor gruppe af interesserede i interessefællesskabet, og været gennem et forløb med drømme- og designworkshops og online samskabelsesværktøjer. Sammen har vi drømt og diskuteret og fundet frem til det solidt koncept for landsbyen.

Læs mere om det indledende arbejde her:

Drømmeworkshop d. 12. februar 2019
Designworkshop d. 17. september 2019

Design

Feb 20' - Sep 20'

Når du har reserveret din andel(e) bliver du samtidig medlem af designfællesskabet. Her vil du og dine kommende medboere gennemgå en skarpt faciliteret co-design proces med Almenrs designere og arkitekter og give drømmen form: Hvad er privat og fælles? Hvordan ser det ud? Hvad skal prioriteres og hvad skal ikke?

byg

Okt 20' - Apr 21'

Her underskriver du købsaftalen, og byggeriet går i gang. Udfordringen her er ikke at bygge, men den store risiko forbundet med omkostninger og leverandører. Den minimerer Almenr med vores formaliserede partnerskaber, så der er fuld gennemsigtighed, og vi sikrer byggeriet på vegne af det formelle ”byggefællesskab”.

bo

Maj 21' -

I sensommeren næste år står fritidslandsbyen klar til indflytning. Har i behov for assistance ift. drift eller konflikthåndtering efter indflytning, står Almenr altid klar til at hjælpe.

PROCES

I bliver taget i hånden og ved hjælp af Almenrs platform, netværk, brugere og sammenskabelses processer gør vi det nemt og muligt at komme fra drøm til virklighed.

1. Drømme og matching

 • I bliver profileret og vil blive matchet med Almenr netværket
 • Første workshop afholdes hvor vi dykker ned i mulighederne og jeres drømme. Her vil i også blive introduceret til Almenrs unikke proces

2. Interessefællesskab

 • Der bliver dannet en lukket gruppe omkring jeres fællesskab på Almenr platformen
 • Drømmeworkshop
 • I får de rette værktøjer til at komme drømmene nærmere

3. Designfællesskab

 • Jeres projekt er ved at blive til virklighed og nu har i et fælleskab.
 • Sammen med Almenrs arkitekter, designere og community managers
 • Vi sikrer at alt juridist, økonmisk og praktisk er designet efter jeres behov

4. Byg og indflytning

 • indsæt tekst
 • indsæt tekst
 • indsæt tekst

1

Matching

Konkretiser jeres drøm

Det sker i en co-design-proces, der udvikler jeres fælles bolig- og fælleskabsrammer. I underlægges altså ikke, som på boligmarkedet, en one-size-fits-all.
Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele?, Hvor skal det ligge? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?
I denne fase er I organiseret som et ”designfælleskab” i Almenr.

Online og offline matching-service. Her skriver du dig på en eller flere interesselister, og du profileres og matches med andre boligsøgende med lignende livsstils– og fællesskabs-drømme. Og endeligt formulerer I den fælles drøm med hjælp fra Almenrs designere. Som medlem af Almenr får du også adgang til masser af inspiration om sociale måder at bo på. 

Læs mere

Online og offline matching-service. Her skriver du dig på en eller flere interesselister, og du profileres og matches med andre  med lignende drømme.

2

Design

Konkretiser jeres drøm.
Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?

3

Formaliser

Formaliseringsproces. Den bringer jeres fællesskab til fælles start og gør det ukompliceret at få styr på finansiering og jura.

4

Byg

Selve byggeriet. Udfordringen er ikke at bygge, men den store risiko forbundet med omkostninger og leverandører den minimerer Almenr med vores formaliserede partnerskaber.

5

Bo

Og så flytter I ind. Her får I hjælp til at danne et effektivt ”driftsfællesskab”. I kan fortsætte som medlemmer i Almenr og trække på en række services til driften.

Gå til Tang & Lyng →Gå til Fritidslandsbyen →
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse