Tænk hvis vi havde vores egen landsby...

Fritidslandsbyen
Tang&Lyng

Meld dig interesseret

Agersø

2.5 time fra København
1 time fra Roskilde
40.000kvm
tæt på vandet
Ø
Se på kort

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor

Overskrift

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolorLorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolo

Læs mere

Er I svampe-aficionados eller deltids-fuglekiggere? Dyrker I sejlsport og ville elske at kombinere sommerhus med sejlbåde? Jager du og vil dele passionen med en flok venner? Måske har I bare lyst til at koble fra i fællesskab med jeres venner i weekenden? Og hvad hvis børnene altid havde gode legekammerater i sommerlandet?

Fritidslandsbyen er for jer, der vil have mere ud af jeres sommerhus og synes, at det giver mening at I, og jeres venner og naboer, ikke har hæk mellem husene, men istedet sauna, fælleskøkken, langbord, mikrobryggeri, værksted, sejlbåd og hvad I ellers kan finde på - sammen.

Tang&Lyng er et nyt, banebrydende sommerhuskoncept: Et sommerhus-bofællesskab, der kan opfylde drømmen om jeres hel egen landsby gearet til jeres interesser. Med andre ord en fritidslandsby!

Din egen landsby sammen med vennerne

På en kæmpe grund, en time fra København og en lille gåtur fra Sejrøbugtens hvide sandstrande, starter vi en fritidslandsby for dig og dine venner.

I fællesskab får du meget mere, socialt, økonomisk og praktisk
– og vi gør det nemt!

Læs mere +

Fællesskab


Vi er ved at fastlægge vores værdier for den kommende Fritidslandsby. Det skal være et sted hvor der er plads til legende børn, til at dyrke naturen og til at mødes og være sammen. Ved sidste workshop har vi skrevet fem foreløbige principper for livet i landsbyen.


Fælles faciliteter
Når vi går sammen, kan vi få de fede fællesfaciliteter og en masse sjove aktiviteter som man ikke kan få på egen hånd. Alt fra vores eget mini-landbrug og atelier til havkajakker og sauna.

Fleksibilitet & tilvalg
Fællesskabet er så stort, at der flere er forskellige interesser, man kan dyrke her. Man kan fx. lave et vinterbade- eller kajakfællesskab hvis man er en vandhund eller være med i et køkkenhavefællesskab hvis man har grønne fingre.

Børn, børn, børn
Det skal være et sted der vrimler med børn. Vi ser en kvalitet i at der er flere generationer samlet på et sted, og hvor ens børn eller børnebørn kan få nye venner som de kan dele deres weekender og sommerferier med.

Her behøver du ikke at være alene (plads til at være sammen)
Det vil være et sted, hvor der sker noget, og hvor der altid er et fællesskab, man kan være en del af, hvis man har lyst.

Kolonihavefællesskab anno 2020
Drømmen om et fællesskab hvor man dyrker naturen. Et frirum ligesom kolonihaveforeninger - men med mere fællesskab og mindre hække.

Fællesskabet

Læs mere

Området

Grunden ligger i udkanten af sommerhusområdet Ellinge Lyng, hvor der er handlemuligheder i den lokale Brugsen lige rundt om hjørnet. 

Tæt på havet
Det tager et lille kvarter at nå ned til stranden på gåben. Sejrøbugten har en 155 km lang kystlinje hvor man finder nogle af landets bedste strande.

Tæt på stationsbyer og færgeforbindelser
Der er små 10 minutters kørsel til Højby eller Vig, hvor der er handlemuligheder, og hvor man kan tage toget mod København over Holbæk. Fra Sjællands Odde kan man tage færgen til Aarhus, og fra Rørvig kan man tage færgen til Hundested.

Tæt på naturen
Odsherred rummer noget af landets mest varierede natur. Alt fra kystnære bøgeskove, over Lammefjordens flade gamle fjordbundslandskab til de dramatiske stigninger i det fredede område ‘Bjergene'.

Området

Læs mere

Grunden

Grunden ligger delvist i sommerhuszone og dels i landzone. Det betyder at sommerhusene i fritidslandsbyen kommer til at ligge på det areal som ligger i sommerhuszonen, som vist på situationsplanen. 

Husene kommer til at ligge i mindre husklynger, med private sydvendte terasser, og i formationer der sørger for at man har udsigt til de grønne omgivelser frem for hinandens soveværelser. 

På den 8 hektar store landgrund er der plads til at dyrke naturen. Her vil der blive plantet frugttræer og anlagt køkkenhaver, og der er plads til alt fra bistader til hønsegård og hestefold. 

Fritidslandsbyen kommer til at råde over flere fællesskabsorienterede rum og faciliteter. Fælleshuset bliver fritidslandsbyens samlingspunkt og mødested mellem landsbyen og naturen. Herfra kan man nyde udsigten ud over frugtlunden og køkkenhaverne, til en af landsbyens fælles grillaftener.

Grunden

Læs mere

Det er let fordi vi er mange
Det er nemmere - og sjovere - at slå en græsplæne, luge køkkenhaven eller samle brænde, når man er flere om det og kan fordele tjanserne. 

Børn, børn, børn
Det skal være et sted, der vrimler med børn. Vi ser en kvalitet i, at der er flere generationer samlet på et sted, og hvor ens børn eller børnebørn kan få nye venner, som de kan dele deres weekender og sommerferier med.

Plads til at være sammen
Det vil være et sted, hvor man kan lave ting sammen, og hvor der altid er et fællesskab, man kan være en del af, hvis man har lyst.

Uendelige  udfoldelsesmuligheder
Fællesskabet er så stort, at der er mange forskellige interesser, man kan dyrke her.
Man kan fx. lave et vinterbade- eller kajakfællesskab, hvis man er en vandhund eller være med i et køkkenhavefællesskab, hvis man har grønne fingre.

En sommerhuslandsby hvor vi deler

Danske sommerhuse bliver i gennemsnit kun brugt 76 dage om året. Vi ønsker en fritidslandsby, med mere liv og fællesskab - hele året rundt. Derfor introducerer vi en timeshare-model, hvor hvert sommerhus kan deles af op til flere husstande. Det er mere bæredygtigt og vil samtidig bringe anlægsprisen ned for den individuelle husstand.

Fritidslandsbyen bliver organiseret som en slags andelslandsby. Som medejer af fritidslandsbyen har din husstand således muligheden for enten at dele et sommerhus med en til flere husstande eller at få jeres eget.

Som medejer får du samtidig en andel i den 10 hektar store grund og en masse fede fællesfaciliteter.


        

Vi vil slippe for at eje alt muligt og have besværet ved det. Når vi går sammen og deler en kæmpe grund, en masse fede fællesfaciliteter - og nogle endda sommerhus - så kan vi fokusere på det, det hele handler om.

Når du ansøger, kan du vælge størrelse, og om du vil dele dit hus med andre.

Frihed i to størrelser.

57 M2

Et kompakt og funktionelt sommerhus til den lille familie eller et kærestepar, der har brug for et gæsteværelse. Huset består af to soveværelser, et opholdsrum med hems, et køkken, et badeværelse samt en mellemgang og terrasse.

Se plantegninger

84 M2

Et sommerhus med plads til lidt mere - f.eks. en familie med 2-3 børn. Huset består af tre soveværelser, et stort opholdsrum med hems, et køkken, et badeværelse, en mellemgang og en terrasse

Se plantegninger

+

Optioner

Vil I dele eller have huset for jer selv?
- Husk at du får andel i den 10 hektar kæmpe grund og en masse fede fællesfaciliteter. 

Du deler et hus med tre andre familier
+
Medejerskab af hele landsbyen

Pris for 57m2: 450.000 DKK
Pris for 84m2: 700.000 DKK

Du kan have en enkelt andel med garanteret 90 overnatninger (en gennemsnitlig familie i Danmark bruger sit sommerhus i 76 dage). Her deler du et hus med 3 andre familier.

Du deler et hus med et vennepar
+
Medejerskab af hele landsbyen

Pris for 57m2: 900.000 DKK
Pris for 84m2: 1.400.000 DKK

Du deler et hus med én anden familie og I aftaler selv hvordan I deler året mellem jer. Du har med andre ord brugsret til et sommerhus 1/2 af året – foruden naturligvis medejerskab af den kæmpe grund og en masse fede fællesfaciliteter.

Dit eget private hus
+
Medejerskab af hele landsbyen

Pris for 57m2: 1.800.000 DKK
Pris for 84m2 2.800.000 DKK

Hvis du ønsker at have dit helt eget hus fast, så er dette løsningen for dig. Helt oplagt for dig, der har tænkt dig at bruge sommerhuset meget og have tingene, som du efterlod dem, sidst du var der

Hvem skal jeg dele hus med? Når vi har samlet designfællesskabet, faciliterer Almenr en matching-proces, hvor du bliver matchet med de andre medejere af dit sommerhus. Det bliver bl.a. ud fra behov, interesser og ønsker for sommerhusets indretning der afgør, hvem der bliver matchet med hinanden. Hvis du allerede har nogle venner, som du gerne vil dele hus med, så inviter dem med ind i projektet, så bliver I selvfølgelig matchet med hinanden.

Hvad er næste skridt..?


Et medlemskab er din vej til at reservere et sommerhus i fritidslandsbyen.

Almenr er en platform der baserer sig på kooperativ finansiering. Vi skal med andre ord løfte projektet i flok. Derfor er der en medlemsbetaling på 25.000 kroner for at reservere et sommerhus.

Som medlem er du med til at designe projektet og du lærer de andre bofæller at kende. Den fælles finansiering betaler for arkitekt, projektering, advokater, myndighedsarbejde og alt det andet, der skal til for at bygge.

Gå til designfællesskabet →

drøm

I denne fase har vi samlet en stor gruppe af interesserede i interessefællesskabet, og været gennem et forløb med drømme- og designworkshops og online samskabelsesværktøjer. Sammen har vi drømt og diskuteret og fundet frem til det solidt koncept for landsbyen.

Obs: Du skal være medlem af Almenr for at være med.

Læs mere om det indledende arbejde her:

Drømmeworkshop d. 12. februar 2019
Designworkshop d. 30. april 2019

Design

Pris: 25.000 kr.

Og nu starter vi næste fase - designfasen. Når du har reserveret din andel(e) bliver du samtidig medlem af designfællesskabet. Her vil du og dine kommende medboere gennemgå en skarpt faciliteret co-design proces med Almenrs designere og arkitekter og give drømmen form: Hvad er privat og fælles? Hvordan ser det ud? Hvad skal prioriteres og hvad skal ikke?

bygHer underskriver du købsaftalen, og byggeriet går i gang. Udfordringen her er ikke at bygge, men den store risiko forbundet med omkostninger og leverandører. Den minimerer Almenr med vores formaliserede partnerskaber, så der er fuld gennemsigtighed, og vi sikrer byggeriet på vegne af det formelle ”byggefællesskab”.

boHer står fritidslandsbyen klar til indflytning. Har i behov for assistance ift. drift eller konflikthåndtering efter indflytning, står Almenr altid klar til at hjælpe.

PROCES

I bliver taget i hånden og ved hjælp af Almenrs platform, netværk, brugere og sammenskabelses processer gør vi det nemt og muligt at komme fra drøm til virklighed.

1. Drømme og matching

 • I bliver profileret og vil blive matchet med Almenr netværket
 • Første workshop afholdes hvor vi dykker ned i mulighederne og jeres drømme. Her vil i også blive introduceret til Almenrs unikke proces

2. Interessefællesskab

 • Der bliver dannet en lukket gruppe omkring jeres fællesskab på Almenr platformen
 • Drømmeworkshop
 • I får de rette værktøjer til at komme drømmene nærmere

3. Designfællesskab

 • Jeres projekt er ved at blive til virklighed og nu har i et fælleskab.
 • Sammen med Almenrs arkitekter, designere og community managers
 • Vi sikrer at alt juridist, økonmisk og praktisk er designet efter jeres behov

4. Byg og indflytning

 • indsæt tekst
 • indsæt tekst
 • indsæt tekst

1

Matching

Konkretiser jeres drøm

Det sker i en co-design-proces, der udvikler jeres fælles bolig- og fælleskabsrammer. I underlægges altså ikke, som på boligmarkedet, en one-size-fits-all.
Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele?, Hvor skal det ligge? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?
I denne fase er I organiseret som et ”designfælleskab” i Almenr.

Online og offline matching-service. Her skriver du dig på en eller flere interesselister, og du profileres og matches med andre boligsøgende med lignende livsstils– og fællesskabs-drømme. Og endeligt formulerer I den fælles drøm med hjælp fra Almenrs designere. Som medlem af Almenr får du også adgang til masser af inspiration om sociale måder at bo på. 

Læs mere

Online og offline matching-service. Her skriver du dig på en eller flere interesselister, og du profileres og matches med andre  med lignende drømme.

2

Design

Konkretiser jeres drøm.
Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?

3

Formaliser

Formaliseringsproces. Den bringer jeres fællesskab til fælles start og gør det ukompliceret at få styr på finansiering og jura.

4

Byg

Selve byggeriet. Udfordringen er ikke at bygge, men den store risiko forbundet med omkostninger og leverandører den minimerer Almenr med vores formaliserede partnerskaber.

5

Bo

Og så flytter I ind. Her får I hjælp til at danne et effektivt ”driftsfællesskab”. I kan fortsætte som medlemmer i Almenr og trække på en række services til driften.

Gå til fritidslandsbyen siden
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse