Tang&Lyng. En fritidslandsby for os der vil være tæt på naturen i fællesskab.

Nu har vi i interessefællesskabet været igennem den første fase, hvor vi har drømt sammen og omsat vores idéer om et fritidsfællesskab til et klart landsbykoncept. Så nu er vi klar til at tage det næste store skridt og gå ind i designfællesskabet - hvor vi bider til bollen og etablerer det kooperativ der bygger Tang&Lyng.

Se med herunder, for du er inviteret! Og er du klar, så ansøg om en plads og (din andel af) et sommerhus i fællesskabet nederst på siden her.

Ansøg Her

Drømmer du om heste og får, kæmpe nyttehaver, åbne vidder, et trygt fællesskab og et aktivt fritidsliv?

Deler du vores drøm om en livsstil, hvor du har masser af plads og sammen med ligesindede deler natur, gulerødder, fælles værksteder og hjemmekontor? Eller solnedgange over egen lille sø, mountainbiketure i skoven, et stort fælles industrikøkken og et kæmpe drivhus med langborde? ​

Lige ved stationsbyen Hvalsø i Lejre, 35 minutter fra København, midt i naturen, i en af Sjællands livligste landsbyer med indkøbsmuligheder, kulturliv og skoler få minutter væk, bygger vi bofællesskabet Fridlev på den smukkeste placering.

I Fridlev bliver vi ca. 50 familier i unikke ejerboliger fra ca. 65 m2 til ca. 135 m2 og med over 500 m2 fællesbygninger, 1 hektar nyttehaver og 2 hektar fælles enge til heste og får. Fridlev bliver en lille landsby tæt på storbyen, et levende og vibrerende fællesskab for os, der gerne vil bo idyllisk og tæt på naturen med et aktivt liv lige uden for hoveddøren.

Rammerne er sat! Det, der står tilbage, er at definere, hvad alt det fælles skal kunne og skal handle om. Og det er dét, du har mulighed for at være med til!

Tang&Lyngs sommerhuse

Vi har fået skabt et enkelt, funktionelt og tidløst sommerhusdesign der passer lige ind i Tang&Lyngs ånd. 
Husene er bygget af simple og robuste materialer - primært træ - og er udstyret med fuldt funktionelt køkken, badeværelse og hems der gør, at kvadratmeterne bliver fuldt udnyttet.

Klik og læs ↓

Da husene er udviklet af en arkitektvirksomhed er arkitekturen, formsproget og funktionaliteten gennemtænkt ned til mindste detalje.
Man har undgået komplicerede bygningsprincipper som kan have tvivlsom holdbarhed på sigt. Huset er ikke kun tænkt som noget der skal bruges 'her og nu', men som et hus der skal stå de næste 50-100 år. Derfor er det et tidsløst design med stor funktionalitet.

I en tid hvor mange fritidshuse vil ligne parcelhuse bliver husene i Tang&Lyng et forsøg på at finde tilbage til feriehusets sjæl.

Husenes design henter inspiration i de gamle husmandssteder. Husmandsstedet skulle rumme alle funktioner for at kunne bo på landet og forsørge sig selv. 

En anden inspirationskilde er det klassiske sommerhus. Et fritidshus, der kun rummede de nødvendige faciliteter og fungerede med et tæt sammenspil mellem ude - og indeliv.

Designet er baseret på et modulkoncept, der grundlæggende bygger på fire moduler: Soverum, mellemgang, køkken-bad-hems og ophold. 
Disse moduler kan tænkes som legoklodser, der giver en fast ramme, og gør det nemmere at udforme skræddersyede huse, uden at gå på kompromis med arkitektur og funktionalitet.

Husene er bygget af simple, naturlige, åndbare og robuste materialer - primært træ, der er hentet fra lokale savværker.

Det er mulig at tilpasse husenes facadebehandling og derved gøre ens hus unikt og personligt. 

Se meget mere til de gode materialer her (PDF)

Som standard tager materialerne i køkken og bad udgangspunkt i enkle og ærlige materialer. I køkkenet er skabslåger glatte hvide med enkle greb, og bordpladerne er massiv bøgetræ. På badeværelset er gulvet belagt med enkeltbrændte klinker og væggen i brusenichen med blanke hvide fliser.

Indretning af køkken og badeværelse kan være en meget individuel sag. Hvis man ønsker at sætte sit eget præg på disse rum, kan vores indretningsarkitekt bistå med denne opgave.

Grunden

Grunden, som vi er sammen om, dækker over et 10 hektar stort areal, der ligger i udkanten af det charmerende sommerhusområde Ellinge Lyng ved Sejrøbugtens bedste strand. Ind mod sommerhusområdet bygger vi landsbyens sommerhuse og fællesfaciliteter, og ud mod de åbne vidder, åbner vi op for naturen, så vi alle kan mærke, at vi for alvor er kommet på landet.

Læs mere om grunden her.

Fridlev ligger på en bakke hvor aftensolen rigtig kan ramme og terrænforskellene giver alle en god udsigt over landsbyen og de åbne vidder.

Fridlev bliver bygget i 3 faser. Vi starter med klynge 1.

Som beboer er vi også medejere af grunden, alle fællesfaciliteterne og har brugsret til det vi kalder Bakkehaverne (et fredet areal hvor vi må dyrke nyttehaver seriøst), søen og engarealer hvor der allerede nu går får.

Området

Tang&Lyng ligger smukt med udsigt ud over marker og skov i udkanten af sommerhusområdet Ellinge Lyng i Odsherred, hvor der er handlemuligheder i den lokale Brugsen lige rundt om hjørnet.

Odsherred rummer noget af landets mest varierede natur. Alt fra kystnære bøgeskove, over Lammefjordens flade gamle fjordbundslandskab til de dramatiske stigninger i det fredede område 'Bjergene'.

Det tager et lille kvarter at nå ned til stranden på gåben. Sejrøbugten har en 155 km lang kystlinje hvor man finder nogle af landets bedste strande.

Der er ligeledes små 10 minutters kørsel til Højby eller Vig, hvor der er handlemuligheder, og hvor man kan tage toget mod København over Holbæk. Fra Sjællands Odde kan man tage færgen til Aarhus, og fra Rørvig kan man tage færgen til Hundested.


Sammen har vi mere!

Udendørskøkken?
Shelter?
Mountainbikes?
Både?
Kajakker?
Sauna?
Fællesspisning?

I Tang&Lyng skal vi have en masse fællesfaciliteter, der skal komme os alle til gode. 
Fordelen ved at være mange om landsbyen er, at vi kan få meget mere ved at deles om udgifterne, f.eks. sauna, kajakhotel, orangeri, fælleshus, værksted mm. 
Når du køber en andel i hele landsbyen, køber du samtidig en andel i fællesgrunden og alle de fede fællesfaciliteter. Her er blot nogle bud. Hvad tænker du?

I Designfællesskabet skal vi beslutte, hvilke fællesfaciliteter vi skal have sammen, hvordan de skal se ud, og hvordan de skal bygges.

Vi vil slippe for at eje alt muligt og have besværet ved det. Når vi går sammen og deler en kæmpe grund, en masse fede fællesfaciliteter - og nogle endda sommerhus - så kan vi fokusere på det, det hele handler om.

Når du ansøger, kan du vælge størrelse, og om du vil dele dit hus med andre.

Frihed i to størrelser.

57 M2

Et kompakt og funktionelt sommerhus til den lille familie eller et kærestepar, der har brug for et gæsteværelse. Huset består af to soveværelser, et opholdsrum med hems, et køkken, et badeværelse samt en mellemgang og terrasse.

Se plantegninger

84 M2

Et sommerhus med plads til lidt mere - f.eks. en familie med 2-3 børn. Huset består af tre soveværelser, et stort opholdsrum med hems, et køkken, et badeværelse, en mellemgang og en terrasse

Se plantegninger

+

Optioner

Vil I dele eller have huset for jer selv?
- Husk at du får andel i den 10 hektar kæmpe grund og en masse fede fællesfaciliteter. 

Du deler et hus med tre andre familier
+
Medejerskab af hele landsbyen

Pris for 57m2: 450.000 DKK
Pris for 84m2: 700.000 DKK

Du kan have en enkelt andel med garanteret 90 overnatninger (en gennemsnitlig familie i Danmark bruger sit sommerhus i 76 dage). Her deler du et hus med 3 andre familier.

Du deler et hus med et vennepar
+
Medejerskab af hele landsbyen

Pris for 57m2: 900.000 DKK
Pris for 84m2: 1.400.000 DKK

Du deler et hus med én anden familie og I aftaler selv hvordan I deler året mellem jer. Du har med andre ord brugsret til et sommerhus 1/2 af året – foruden naturligvis medejerskab af den kæmpe grund og en masse fede fællesfaciliteter.

Dit eget private hus
+
Medejerskab af hele landsbyen

Pris for 57m2: 1.800.000 DKK
Pris for 84m2 2.800.000 DKK

Hvis du ønsker at have dit helt eget hus fast, så er dette løsningen for dig. Helt oplagt for dig, der har tænkt dig at bruge sommerhuset meget og have tingene, som du efterlod dem, sidst du var der

Hvem skal jeg dele hus med? Når vi har samlet designfællesskabet, faciliterer Almenr en matching-proces, hvor du bliver matchet med de andre medejere af dit sommerhus. Det bliver bl.a. ud fra behov, interesser og ønsker for sommerhusets indretning der afgør, hvem der bliver matchet med hinanden. Hvis du allerede har nogle venner, som du gerne vil dele hus med, så inviter dem med ind i projektet, så bliver I selvfølgelig matchet med hinanden.

Vi vil være fælles om en masse

Når vi går sammen i et fællesskab, kan vi så meget mere. Fordi vi er mange, der går sammen, er det vitterligt muligt at udleve vores drømme. Sammen og hver for sig. I designfællesskabet finder vi ud af, hvem af os der har hvilke passioner og behov – og vil gøre noget ved det. Og vi går i gang med at udfolde fællesskabet og alt det, vi kan sammen.

Hvad vil du være med til at skabe? Hvad er vigtigt for dig? Læs mere her og meld dig til arbejdsgrupperne, når du ansøger.

Udendørsliv og udflugter

I Tang&Lyng kan vi dyrke vores udendørsinteresser sammen.

LÆS MERE

Udendørsliv og udflugter

I Tang&Lyng kan vi dyrke vores udendørsinteresser sammen.

I Tang&Lyng kan vi dyrke vores udendørsinteresser sammen. Vi kan tage ud og køre mountainbike i bakkerne, ro i kajak i bugten eller sanke i skoven. Der er plads til alle slags initiativer!

Kajakgruppen - Vi elsker at bruge vandet og tage på ekskursioner i vores kajakker, som vi nemt henter nede på landsbyens kajakhotel.

Mountainbike-gruppen - Vi nørder om vores mountainbikes og tager på ture i de høje bakker der ligger lige i baghaven.

Vinterbadeklubben - Vi er vikinger så derfor skal vi i vandet hele året rundt. Og bagefter en tur i Tang&Lyngs hjemmebyggede sauna!

Vandreklubben - Nogle af os nyder bare at gå. Gå og nyde stilheden sammen med mine medboere i Odsherreds storslåede natur.

Sankeklubben - Vi er jægere og samlere. Vi skal ud og samle vilde hindbær og lave hjemmelavet marmelade. Og vi skal på svamperov og høste skovens Karl Johaner.

Ritualer

Vi opbygger fællesskabet i Tang&Lyng gennem vores årlige ritualer.

LÆS MERE

Ritualer

Vi opbygger fællesskabet i Tang&Lyng gennem vores årlige ritualer.

Vi opbygger fællesskabet i Tang&Lyng gennem vores årlige ritualer. Både faste højtidsritualer som Sankt Hans og Høstfest og mindre ritualer som fællesspisninger eller fodboldturneringer.

Vil du være med til at planlægge den årlige Sankt Hans fest? I festudvalget arrangerer vi de sociale begivenheder Tang&Lyng.

Har du krudt i røven? Så skal du da være med til at arrangere den årlige fodboldturnering eller dansekonkurrence.

At spise sammen er et af Tang&Lyngs ritualer. Har du sans for grill og gastronomi, så vær med til at arrangerer Tang&Lyngs fællesspisninger.

På den årlige arbejdsdag, gør vi det sjovt at ordne de forsømte småopgaver, der har hobet sig op i løbet af året.

Naturen ind i landsbyen

Vi hjælpes ad med havearbejdet! Så bliver landsbyen et skønt sted at være.

LÆS MERE

Naturen ind i landsbyen

Vi hjælpes ad med havearbejdet! Så bliver landsbyen et skønt sted at være.

Byggegruppen - Vi skal selv være med til at skabe landsbyen! Vi skal bygge vores eget shelter, vores egne bænke og vores egen sauna.

Fra jord til bord - Vi skal dyrke jorden og plante bærbuske og frugttræer, urter og grøntsager, som vi har lyst til at høste og spise sammen.

Gartnergruppen - Vi skal passe på vores flora og gøre landsbyen til et grønt og skønt sted at være sammen.

Dyrepasserne - Vi har store vidder rundt om os, som vi har pligt til at passe. Kan vi få nogle får til at gøre det for os?

I Interessefællesskabet, hvor vi har været mange engagerede, har vores indledende snakke om identitet og værdier centreret sig omkring børn, om udfoldelsesmuligheder og om muligheden for at kunne trække sig tilbage fra fællesskabet. Alt det er vi nu klar til at omsætte!

Nu er vi på vej ind i Designfællesskabet, hvor vi danner den endelige gruppe af beboere i Tang&Lyng. Her reserverer du din bolig og får for alvor medindflydelse på både udformning og fællesskab.

Medlemskab af Designfællesskabet inkl. reservation af sommerhus koster 25.000 kr. Processen ser således ud: 

Designfællesskabet

Processen

Interessefællesskab

Januar 2019 - april 2020

Facebookgruppe

Hvad skal du gøre? Meld dig ind i Almenr og skriv dig på interesselisten til Tang&Lyng. Så inviterer vi dig med.

I første fase samlede vi en stor gruppe af interesserede i et forløb med workshops og udvikling.
Sammen drømte vi, diskuterede og fandt frem til et solidt koncept for landsbyen.

Designfællesskab

Maj 2020 - februar 2021

Hvad skal du gøre? Søg om medlemskab af Tang&Lyng Designfælleskabet her på siden.
Det koster 25.000 kr. at være medlem (og dermed også reservere en plads). Pengene er vores fælles bidrag til arkitekter, ingeniører og alle de andre udviklingsudgifter.

NB: Husk du skal være medlem af Almenr for at blive taget i betragtning. Det kan du blive efter ansøgning.

I anden fase samler vi Designfællesskabet - alle jer der skal have sommerhus i Tang&Lyng.
Her er du og de andre bofæller med til at præcisere design og indhold af fællesfaciliteter samt fællesskabet værdier, rutiner og ritualer. Og sidst men ikke mindst lærer I hinanden godt at kende. Alt sammen under Almenrs kyndige ledelse.

Du kan læse mere i afsnittet Hvad er et Designfællesskab?

Byggefællesskab

April 2021 - Februar 2022

Hvad skal du gøre? Følg med i processen og deltag i fællesskabet og arbejdsgrupperne undervejs i byggeperioden. Måske skal vi ud at plante blomster og bærbuske på grunden, så det står grønt og klart til indflytning.

Her køber du dit sommerhus og det egentlige byggeri kan gå i gang. Vi inviterer til første spadestik, som er en stor festdag med kriller i maven.
Det er også her, vi for alvor starter arbejdet med de forskellige arbejdsgrupper. Forinden har vi defineret, hvad Tang&Lyng egentlig er - nu skal det praktiseres og gøres til virkelighed.

Bofællesskab

Forår 2022

Hvad skal du gøre? Glæde dig!

Endelig! Indflytning og indvielse af Fridlev Landsby.

Vi har udviklet en app til at gøre dagligdagen i Tang&Lyng meget nemmere - og sjovere. Her kan vi f.eks. administrere sommerhusdeling, organisere madlavning og samkørsel og have overblik over Tang&Lyngs regnskab.
Den glæder vi os til at lancere!

Om Almenr og holdet bag Tang&Lyng


+

Bag Tang&Lyng's kooperativ står Almenr, der er en medlemsorganisation for skabelsen af bofællesskaber, der går imod det gængse udviklermarked ved altid at prioritere fællesskabet først. Almenr arbejder ud fra den kooperative tankegang om, at vi skal løfte i flok. Ligesom man gjorde i andelsbevægelsen. Derfor har vi opbygget en partnerkreds af professionelle og andre ildsjæle der også deler denne tankegang omkring Tang&Lyng.

Joel Holse
Community manager, Almenr
Joel er jeres koordinator, hjælper, og talerør. Han sørger for co-design processen og for at jeres behov bliver inkorporeret i projektets udformning.

+45 26 63 21 55
joel@almenr.dk

Per Feldthaus
Projektdirektør, PArtner, Almenr
Står i spidsen for realiseringen af Tang & Lyng med fokus på samarbejdspartnere og leverandører. Per har 30 års erfaring fra arkitekt- og byggebranchen og har en dyb passion for nye boligformer.

+45 20 80 70 11
pf@almenr.dk

Bent Lykke
Arkitekt, Lykke + Nielsen Arkitekter
Bent er arkitekten bag Tang&Lyngs sommerhuse. Han har mange års erfaring med at tegne sommerhuse og skal sørge for at husene bliver tilpasset jeres ønsker og behov.

Rune Madsen
Arkitekt, Front Arkitekter
Rune står for at designe landsbyens helhed og har derfor ansvaret for at lave dispositionsplan og designe rummet mellem husene.

Mette Thingstrup
er organisationspsykolog og er optaget at få gruppedannelserne optimeret så meget som muligt.

Merkur Andelskasse
Bank
Hvis Almenr var en bank, så kunne den godt hedde Merkur. De har været frontløber for bæredygtig udvikling og social ansvarlighed indenfor bankdrift siden 1982 - altså inden det blev moderne. Merkur er Almners bank.

Fællesskabet
‍‍
hovedpersoner
Dig og alle de andre herlige familier, der flytter ind. Almenr er en samskabelsesplatform, så du er med hele vejen!

Giulia Maci
er arkitekt og byudvikler, og har som medstifter af Urbego gennemført talrige co-living projekter i Europa. Giulia hjælper byggefællesskaberne med designfasen.

Sune Larsen
hjælper byggefællesskaberne igennem finansieringsfasen.

Hvem er Almenr?

Almenr har sat sig for at innovere landsbyen! Vi skaber fællesskaber omkring boligen og nytænker måden, vi skaber boligfællesskaber på. Vi kalder det Landsby 2.0 og vores motto er ”Mere. Sammen”. Vores vision er at skabe et menneskeligt samfund i landsbyskala med langt flere boligfællesskaber i alle former – et mere mangfoldigt, bæredygtigt og socialt ejendomsmarked på beboernes betingelser.

Det gør vi via en kooperativ platform, der med moderne værktøjer hjælper med at skabe fællesskaber og skaber et alternativ til traditionel developer-finansiering af boliger med crowd-finansiering og helt transparente processer og økonomi.  

Vores mission er at gøre det let at realisere et bofællesskab, og derfor har vi udviklet værktøjer og finansieringsformer til at fjerne de store barrierer, mange bofællesskabs-projekter løber ind i.

I hjertet af Almenrs processer står arbejdet med at skabe et stærkt og levedygtigt fællesskab. Du kan læse meget mere om Almenr på
Almenr.dk og Almenr.dk/vision

Du får muligheder og sikkerhed
Det tager et typisk selvgroet bofællesskab 5-10 år at realisere (med dyre lærepenge). Et Almenr projekt tager 1-3 år.
Fordi vi er mange der går sammen, har vi flere muligheder. Sådan fungerer Almenr også. Som en del af Almenr giver det dig adgang til en vidensbase og et netværk af samarbejdspartnere, som tæller banker, kommuner, arktiekter, jurister og byggefolk der i samspil med os gør det let og effektivt at gå fra drøm til virkelighed.

OM ALMENR's VISIONOM ALMENR

Hvem er Tang & Lyng'erne?


+

Tang&Lyngs interessefællesskab består hovedsageligt af børnefamilier. Overvægten af børnefamilier afspejler sig også i ønskerne for hvor mange soveværelser der skal være i sommerhuset. Her er der klart størst efterspørgsel på huse med to og tre værelser.

Størstedelen af interessefællesskabet ønsker en timeshare løsning, hvor man deler sit hus med op til tre andre familier. 

Vi har samlet nogle citater fra medlemmerne. Måske du kan se dig selv heri, og måske du endda kan finde dit eget citat?

“Fællesskab er hyggeligt og vigtigt, og jeg vil gerne lære min søn om det. Jeg vil også gerne give ham mulighed for at have legekammerater, når vi holder sommerferie.”

“Det giver mening i et bæredygtigt og ressourcemæssigt perspektiv. Jeg kan få adgang til mere end jeg kunne alene, med mindre økonomisk indsats. Det lyder socialt og hyggeligt.”

“Så vi (især børnene) har nogen at lege og spise med. Og for at deles om praktiske opgaver.”

“Masser af plads, fællesskaber og muligheder - men kun i fritiden og når jeg vælger stedet fremfor min helårsbolig.”

“Jeg har overvejet fællesskaber som bolig, men har også brug for at kunne trække mig. Fællesskab i sommerhus lyder derfor perfekt.”

“Jeg ønsker at nyde naturen og udelivet sammen med min familie.”

“God idé at være fælles om udgifter... og fedt hvis der er børn at lege med”

“Solomor med stort socialt behov og elsker fællesskaber”

“Ferier med andre familier og venner lyder skønt. Vil gerne have et sommerhus i Odsherred, så vores forældre fra Nordjylland ikke har for langt, hvis de vil på besøg.”

Hvad er et Designfællesskab?


+

Designfælleskabet er en samskabelsesfase, en co-design-proces, hvor vi sammen udvikler vores fælles bolig- og fælleskabsrammer. Du underlægges altså ikke, som på boligmarkedet, en one-size-fits-all. Sammen med Almenrs designere giver I drømmen form: Hvad er privat? Hvad vil vi dele? Hvad er vi fælles om? Hvordan ser det ud?​

I Designfællesskabet er der tre hovedaktiviteter

1. Gennem fysiske workshops og en række online dialoger udfolder vi vores fælles værdigrundlag og alt det, vi vil sammen og vil dele: Vi kalder det “Det fælles Tredie”. Det bliver Tang&Lyngs manifest, som udfoldes i f.eks. vedtægterne.

2. Du kan, alt efter dine interesser, være medlem af en eller flere arbejdsgrupper, der designer f.eks. nyttehaver, delebiler, eller fælles værksteder. Det er her, vi definerer hvilke fællesfaciliteter og aktiviteter, vi skal designe ind i projektet.

3. Og så er der det store arbejde med at skabe selve byggeprojektet: Det handler om lokalplan og myndighedsprojekt, entreprenørkontrakter og finansiering. Det sørger Almenr for under Designfællesskabet.

Designfællesskabet handler frem for alt om FÆLLESSKAB. Mens Almenr sørger for alt det svære og kedelige!

Lånebevis
En betingelse for medlemskab af Designfællesskabet er, at du har været i dialog med din bank og har fået et såkaldt lånebevis (også kaldet en låneramme), der bekræfter at du kan låne de nødvendige penge. Det er en tryghed vi giver hinanden og os selv.  Du kan altså godt ansøge uden at have et, men for at blive optaget er det nødvendigt.
Lånebeviset skal dække prisspændet på de størrelse bolig og andele, du ønsker dig.

Tilbud til lejerne om medejerskab af Elleville Coop

Elleville Coop er Ellevilles eget administrationsselskab med en fast direktør, der også bor i Elleville. Selskabet servicerer hele fællesskabet, står for administrationen og sørger for de lokale leverandører af services mv.

Som lejer får du tilbud at blive medejer af administrationsselskabet. Det gør du, fordi vi (understøttet af ganske megen forskning) tror på, at fællesskaber trives ekstra godt med kooperativt medejerskab.

Det sikrer fuld transparens, demokratisk indflydelse og tæthed til fællesskabets faktiske behov.

Konkret betyder det, at Elleville Coop – det selskab, der står for driften af Elleville, ejes som et kooperativ af fællesskabets medlemmer og Almenr.

Der vil blive udarbejdet et fuldt prospekt for Elleville Coop, og det forventes, at en anpart vil koste 20.000 og kunne forrentes med 4%

Vil du følge projektet eller ansøge om en plads i  landsbyen?

Skriv din mail, og vi vil holde dig opdaeret og invitere dig ind i designfællesskabet
Fornavn
Efternavn
Telefonnummer
Email

Tak! Vi giver dig et kald, så vi kan tage en snak om mulighederne. Du er også velkommen til at ringe til Michael på 25 45 82 50.
Woups! Noget gik galt. Du er velkommen til at skrive til michael@almenr.dk istedet

Ansøg om en plads i Tang&Lyngs designfællesskab - og læg billet ind på et sommerhus

Godt at vide før du ansøger
Hvis du får tildelt en plads i landsbyen, er det først der du skal betale medlemssgebyret på 25.000 kr. læs mere om betingelserne for indbetalingen nederst i ansøgningsskemaet.

Købet sommerhuset finder sted, når byggeriet skal i gang. lige nu markerer du dit ønske og med dit medlemskab af designfællesskabet har du sikret din plads.
Medlemsskab af designfællesskabet afgøres af
1) hvordan du matcher med fællesskabet
2) din anciennitet

Det tager ca. 10 min at ansøge.

Din husstand

Dit Fornavn
Dit Efternavn
Din Alder
Køn
Telefonnummer
Email
Billede af dig/JEr
maks 10mb
Uploading...
fileuploaded.jpg
Upload fejlede. Maks størrelse for filer er 10 MB.
Må din Ansøgning (uden kontaktinfo) vises til de andre ansøgere, så i kan møde hinanden?
Adresse
post nr
Antal voksne

Din samlevers info

Fornavn
Efternavn
Alder
Køn

Din samlevers info

Fornavn
Efternavn
Alder
Køn

Den anden samlevers info

Fornavn
Efternavn
Alder
Køn
Antal børn

Lidt om barnet

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 3

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 3

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 4

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 1

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 2

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 3

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 4

Fornavn
Alder
Køn

Lidt om barn 5

Fornavn
Alder
Køn
Fortæl gerne lidt om hvem du/i er? Hvad laver i til daglig? og hvad interesserer i jer for?
skriv blot et par sætninger
Hvilke kompetencer kan du/i byde ind med i fællesskabet? 
Vælg så mange du/i har lyst til
Mangler der noget? Tilføj dem herunder
Hvorfor Vil du gerne have sommerhus i Tang&lyng?
Skriv blot et par sætninger

Dit fritidshus

Hvilken størrelse kunne du/I tænke dig?

Vælg gerne flere
Hvad er dine ønsker for sommerhuset? har du nogle præferencer for, hvem du gerne vil dele sommerhuset med? børnefamilier, seniorer, blandet eller?

Timeshare

Vil du dele eller have det hele? 

Tang&Lyng ved Sejrøbugten og Gammalstorp i Skåne, Sverige.

Almenr er også i fuld gang med at udvikle Fritidslandsbyen Gammalstorp, der ligger lidt over en time fra København i den vildeste skov med 45 Hektar fællesjord. Nogle af os synes, det er helt oplagt at være med begge steder - og på den måde både få hus ved Sejrøbugten og i den svenske skov. 

Helt simpelt foregår det på den måde, at vi er otte, der deler to huse, et i Tang&Lyng og et i Gammalstorp. Det koster altså det samme for den enkelte, som at være 4 der deler et hus et af stederne (DKK450.000 for 57 m2 og DKK700.000 for 84 m2). Er du interesseret i den model, så marker det her.

Læs mere om Gammalstorp her (åbner ny vindue).

Se også video fra området omkring

Er du interesseret? 

Grupper

Hvad vil du/I engagere jer I? Vi anbefaler at du min. vælger en
Gå til grupperne
Har du ideer eller andet ift. grupperne?
Kan du komme til åbent hus på søndag? - 15-17 I haven ved Gl. Allerslev Skole, Lejrevej 15B

Lidt om medlemsgebyret

Det koster 25.000 kr. (pr. husstand) at blive en del af designfællesskabet og samtidig reservere en plads i fritidslandsbyen Tang&Lyng. Det er ud fra det kooperative princip om, at vi skal løfte sammen. Dette beløb bidrager til at betale for udviklingen af projektet (bl.a. til arkitekter, landmåler, ingeniør, jurist osv.). Du skal først indbetale de 25.000 kr., når du har fået tildelt en plads i designfællesskabet. Læs om tilbagebetaling her

læs om hvordan vi håndterer dine personoplysninger.
Mange tak for ansøgningen!
Vi glæder os til, at vi mødes virtuelt den 24. april.

Om lidt får du en bekræftelse på mail.
Hvis ikke den dukker op, så tjek din 'spam' indbakke,
og hvis den ikke er der, så giv Mie besked på mie@almenr.dk


Hvis du ikke er medlem, så skal du huske at blive det for at blive taget i betragning på almenr.dk/blivmedlem
Woups! Noget gik galt. Du er velkommen til at skrive til mie@almenr.dk istedet


I samarbejde med

+

Roskilde kommune

Fridlev er landsbyen tæt på byen. På en naturskøn grund med mulighed for fritidslandbrug, permakultur og fårehold. 15 minutter til Roskilde og 35 minutter med toget direkte til København

Vandkunsten

Elleville er et nyt bofællesskab ved Tisvilde, blandt marker, hav og en direkte rute til København. Selvforsynene og C02 neutralt. Boligerne bliver moderne lejeboliger med en masse services tilknyttet. Projektet er lavet i et samarbejde med BIG og Poshtel.

Bank

Krake er gået fra at være et interessefællesskab til et designfællesskab og nu et byggefællesskab, der sammen med Almenr har designet fællesskabet, boligerne og fællesherlighederne. Vi er igang med at bygge, renovere og tilføje til den smukke gamle skole.

FAQ


+

Her er svar på gode spørgsmål. De bliver løbende opdateret.


Hvordan vælger jeg placering af sommerhuset?
Du vælger det konkrete sommerhus, når du er blevet medlem af Designfælleskabet. Her gælder din anciennitet helt konkret, men vi kigger også på, hvordan vi kan få en bebyggelsesplan til at gå op ud fra folks ønsker om størrelse.

Hvordan finder jeg dem, jeg skal dele sommerhus med? I designfællesskabsfasen faciliterer Almenr en matchingproces, hvor du bliver matchet med andre med samme behov, interesser og værdier. Hvis du har nogle venner du gerne vil dele sommerhuset med, matcher vi dig/jer selvfølgelig med dem.

Hvem er grundejer? Almenr købte i september 2019 grunden og er dermed den nuværende grundejer. Ejerskabet overgår til fællesskabet når projektet er klar til at blive bygget.

Hvem er bygherre? Almenr er bygherre hele vejen gennem processen og indtil det færdige byggeri står klar til indflytning.

Hvordan finansierer jeg min andel i et sommerhus? Timeshare-ejerskab af et sommerhus finansieres ligesom sommerhuse gør i almindelighed.

Er prisen inklusiv terrasser? Sommerhuset kommer med en standardterrasse.

Er der parkeringspladser til alle sommerhusene? Ja.

Er parkeringsareal og stisystemer indlagt i prisen? Ja.

Er beplantning på grunden en udgift der ligger udover boligens pris. Der er et fuldt landskabsprojekt med stier, belysning, parkering, beplantning mv. indregnet i prisen. Dog er der ikke indregnet evt. beplantning til nyttehaver. Hvad angår nyttehaver er det op til designfællesskabet at vurdere, hvad de skal kunne og hvor meget der i så fald skal afsættes til fællesudgifter i den forbindelse.

Kan designfællesskabet træffe beslutning om helt at sløjfe fælleshuset for at mindske omkostningerne? Ja. Almenr hjælper dog med vores viden og erfaringer, så vi sikrer at der skabes et godt fællesskab.

Hvad hvis lokalplanen ikke går igennem? Den risiko anser vi for ikke eksisterende, da vi løbende har haft en dialog med kommunen, som ønsker at vi etablerer en fritidslandsby på dette sted og bakker fuldt op om projektet. Skulle det absolut usandsynlige ske, siger vores vedtægter, at vi i så fald fremlægger regnskab for forbrugte midler, hvorefter Tang&Lyng'erne får restbeløbet tilbage.

Hvad nu hvis jeg vil sælge mit sommerhus og andel i landsbyen? Betingelserne for salg af ens andel i landsbyen bliver defineret i designfællesskabsprocessen. Som udgangspunkt vil Almenr kunne varetage en venteliste for fællesskabet.