Fritidslandsbyen

6/11/2018

Almenr præsenterer: Fritidslandsbyen

Tænk hvis I havde jeres egen landsby….

Er I blåbærsentusiaster eller kantarel-aficionados? Dyrker I sejlsport og ville elske at kombinere sommerhus med sejlbåde? Jager du og vil nyde at dele passionen med en flok venner? Måske har I bare lyst til at koble fra i fællesskab med jeres venner i weekenden? Og hvad hvis børnene altid havde gode legekammerater i sommerlandet?

Almenr lancerer snart et nyt, banebrydende sommerhuskoncept: Et sommerhus-bofællesskab, der kan opfylde drømmen om jeres hel egen landsby gearet til jeres interesser. Med andre ord en fritidslandsby!

Konkrete fordele ved et sommerhusbofællesskab

I har glædet jer til weekenden og sommerhusturen hele ugen, men I ved, at der er praktiske ting, der skal ordnes, før I kan dyrke fællesskabet og bare nyde livet. Det er nemmere - og sjovere - at slå en græsplæne, luge køkkenhaven eller samle brænde, når man er flere om det og kan fordele tjanserne.

Så er der de indlysende muligheder for at få fælles faciliteter til jeres interesser. I får meget mere plads til at udfolde jeres hobbyer - for meget få penge. Om det er keramikværkstedet, de fælles sejlbåde eller det store orangeri – kun fantasien sætter grænser, når vi er mange om det.

Og mens vi er ved det: De økonomiske fordele handler ikke kun om flere faciliteter og bedre beliggenhed (end man ellers kan få råd til). I et fællesskab kan du selv optimere din private bolig, så den er mindre – netop fordi du har en masse fælles faciliteter og det sociale liv. Og også samarbejdet omkring vedligeholdelse og grund sparer en masse penge.

Hvorfor være alene i sommerhuset, når du kan have landsbyen fyldt med venner?

Fællesskabet muliggør, at man kan eje og lege med alverdens ting - sammen!

Almenrs medlemmer bliver inspireret af andre – og gør det endnu bedre!

I Almenr-interessefællesskabet 'Bulderby 2.0' har vi gennem det sidste halve år diskuteret behov og drømme for sommerhus-fællesskaber.

Vi har blandt andet kigget en del på delehuse og på de nye modeller for timeshare – for eksempel det danske firma 21-5, der har udviklet et koncept, der går ud på, at 21 familier sammen ejer fem ferieboliger rundt omkring i verden. 

21-5’s koncept handler om at udnytte ferieboliger mere effektivt – og med det stærke deleøkonomiske aspekt, at man får adgang til fem sommerhusboliger på skift. Der er også mere low-key modeller hvor for eksempel en flok venner deler et enkelt hus. 

De deleøkonomiske gevinster er super sympatiske, men i diskussionerne i Interessefællesskabet er det tydeligt, at der er drømme på spil, som kræver en anden type løsning!

I Almenr er fokus at skabe egentlige fællesskaber, og vores medlemmer vil derfor også være sammen. 

I stedet for at dele enkelthuse, hvor vi skiftes, vil vi skabe helt nye landsbyer, hvor vi er sammen! Hver beboer har sit eget simple sommerhus i en landsby af små huse, hvor der så til gengæld er masser af fælles faciliteter. 

Vi er individuelle og sammen - samtidig! Her kan en flok venner eller familier med samme interesser få deres helt egen landsby!

Fælles om det praktiske – og helt mit eget i det private….

I Almenrs fritidslandsby har man en vis forpligtigelse overfor de andre - eksempelvis skal græsset jo stadigt slås. Det er bare meget sjovere at deles om det praktiske. 

Det er sådan set pointen med et sommerhus-bofællesskab – at vi er sammen! Men ved at vi hver især har vores private bolig, er vi kun sammen om alt det fælles, mens vi i den private kan gøre helt, som vi selv vil.

Det skal være billigt….

Vi er i fuld gang med at få produktionen af fritidshusene på skinner baseret på bæredygtige moduler, som gør det billigt at bygge og giver en stor grad af fleksibilitet. 

Mange af Almenrs medlemmer peger på det absurde i at have mange penge stående i sommerhuse, der står tomme det meste af året

Derfor har vi haft fokus på at bygge effektive små enheder, der gør, at penge kan gå til det, der skaber værdi og kan bruges af mange… Alt efter hvad lige præcist jeres fællesskab vil samles om…

Fritidslandsbyen er på trapperne og bliver snart lanceret. Så husk at holde jer opdateret.

De første tre grunde vil ligge på/tæt på Sjælland.
- Hvad lyder mest interresant for dig?

Tak! Vi sender snart noget til dig.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skrevet af

Oline

marieoline@almenr.dk

Community Manager

Mere fra bloggen

Til bloggen ↩

Få besked

Vi lover at vi ikke fylder din inbox unødigt

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
Almenr Logo