Fællesspisning er sundt - både psykisk og fysisk

Forskning

30/10/2023

Fællesspisning er sundt - både psykisk og fysisk

 del artikel

No items found.

De første tre grunde vil ligge på/tæt på Sjælland.
- Hvad lyder mest interresant for dig?

Tak! Vi sender snart noget til dig.

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fællesspisning er en central del af at bo i bofællesskab. Og det er der gode grunde til.

Studier fra University of Oxford påviser, at mennesker, der oftest spiser sammen, er mere lykkelige end mennesker, der oftest spiser alene. Professor Robin Dunbar fandt i 2017 frem til, at der opstår en kemisk reaktion i hjernen, når man spiser sammen.

Ved fællesspisning frigiver hjernen endorfiner, der giver en stærk følelse af lykke. Udover en lykkefølelse viser studiet, at frigivelsen af endorfinerne under fælles måltider skaber tættere bånd, større sociale netværk og øger tilfredsheden med livet.

Dunbars forskning viser, at helt specifikke handlinger især skaber denne form for lykke. Især latter er vigtigt, men også det at tale om minder, oplevelser og at fortælle historier styrker følelsen af lykke.

Fællesspisning er sundt

Oxford Economics startede i 2017 et studie i samarbejde med National Centre for Social Research. Formålet var at skabe et ‘Living Well Index’ - altså finde ud af, hvad der gør, at folk har det godt.  

Et fokuspunkt var, hvordan det påvirker mennesker at spise sammen eller alene. Over 8000 respondenter deltog i 2017, og i 2018 kunne studiet komme med sine konklusioner.

Som Robin Dunbars studie viste, så styrker fællesspisning sociale bånd. Det fandt Oxford Economics’ studie også frem til. Men hvad der også er interessant er, at mennesker, der ofte eller altid spiser alene, har væsentligt større sundhedsproblemer, end mennesker, der sjældent eller aldrig spiser alene.

Mere end en tredjedel af de adspurgte, der har problemer med helbredet, spiser ofte alene. De respondenter, der oftest spiste alene, lider blandt andet markant mere af indlærings- og synsproblemer.

Modsat var det kun 22 procent af dem, der ikke spiser alene, der havde helbredsmæssige problemer.

Den nuværende forskning peger altså i retning af, at der er klare fordele ved at spise sammen med andre mennesker. Både psykisk og fysisk.

Skrevet af

Loop Arkitekter

No items found.

Fællesspisning er en central del af at bo i bofællesskab. Og det er der gode grunde til.

Studier fra University of Oxford påviser, at mennesker, der oftest spiser sammen, er mere lykkelige end mennesker, der oftest spiser alene. Professor Robin Dunbar fandt i 2017 frem til, at der opstår en kemisk reaktion i hjernen, når man spiser sammen.

Ved fællesspisning frigiver hjernen endorfiner, der giver en stærk følelse af lykke. Udover en lykkefølelse viser studiet, at frigivelsen af endorfinerne under fælles måltider skaber tættere bånd, større sociale netværk og øger tilfredsheden med livet.

Dunbars forskning viser, at helt specifikke handlinger især skaber denne form for lykke. Især latter er vigtigt, men også det at tale om minder, oplevelser og at fortælle historier styrker følelsen af lykke.

Fællesspisning er sundt

Oxford Economics startede i 2017 et studie i samarbejde med National Centre for Social Research. Formålet var at skabe et ‘Living Well Index’ - altså finde ud af, hvad der gør, at folk har det godt.  

Et fokuspunkt var, hvordan det påvirker mennesker at spise sammen eller alene. Over 8000 respondenter deltog i 2017, og i 2018 kunne studiet komme med sine konklusioner.

Som Robin Dunbars studie viste, så styrker fællesspisning sociale bånd. Det fandt Oxford Economics’ studie også frem til. Men hvad der også er interessant er, at mennesker, der ofte eller altid spiser alene, har væsentligt større sundhedsproblemer, end mennesker, der sjældent eller aldrig spiser alene.

Mere end en tredjedel af de adspurgte, der har problemer med helbredet, spiser ofte alene. De respondenter, der oftest spiste alene, lider blandt andet markant mere af indlærings- og synsproblemer.

Modsat var det kun 22 procent af dem, der ikke spiser alene, der havde helbredsmæssige problemer.

Den nuværende forskning peger altså i retning af, at der er klare fordele ved at spise sammen med andre mennesker. Både psykisk og fysisk.

Vil du bo i et bofællesskab, nu eller en dag?

Skriv din email, og du vil få vores nyhedsbrev. Hvis du vil opbygge anciennitet til nuværende og fremtidige landsbyer, så husk at blive medlem her.

Vil du følge med i Almenr? 

Tak! Du er hermed meldt til og vil modtage vores generalle nyhedsbrev.
Oops! Noget gik galt.

 

Se mere

Se alle ↩

Få besked

Vi lover at vi ikke fylder din inbox unødigt

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme

Fællesspisning er sundt - både psykisk og fysisk

Forskning

30/10/2023

Tema

Fælles-
skaber

Fællesspisning er sundt - både psykisk og fysisk

Fællesspisning er sundt - både psykisk og fysisk

 del artikel

No items found.

De første tre grunde vil ligge på/tæt på Sjælland.
- Hvad lyder mest interresant for dig?

Tak! Vi sender snart noget til dig.

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Fællesspisning er en central del af at bo i bofællesskab. Og det er der gode grunde til.

Studier fra University of Oxford påviser, at mennesker, der oftest spiser sammen, er mere lykkelige end mennesker, der oftest spiser alene. Professor Robin Dunbar fandt i 2017 frem til, at der opstår en kemisk reaktion i hjernen, når man spiser sammen.

Ved fællesspisning frigiver hjernen endorfiner, der giver en stærk følelse af lykke. Udover en lykkefølelse viser studiet, at frigivelsen af endorfinerne under fælles måltider skaber tættere bånd, større sociale netværk og øger tilfredsheden med livet.

Dunbars forskning viser, at helt specifikke handlinger især skaber denne form for lykke. Især latter er vigtigt, men også det at tale om minder, oplevelser og at fortælle historier styrker følelsen af lykke.

Fællesspisning er sundt

Oxford Economics startede i 2017 et studie i samarbejde med National Centre for Social Research. Formålet var at skabe et ‘Living Well Index’ - altså finde ud af, hvad der gør, at folk har det godt.  

Et fokuspunkt var, hvordan det påvirker mennesker at spise sammen eller alene. Over 8000 respondenter deltog i 2017, og i 2018 kunne studiet komme med sine konklusioner.

Som Robin Dunbars studie viste, så styrker fællesspisning sociale bånd. Det fandt Oxford Economics’ studie også frem til. Men hvad der også er interessant er, at mennesker, der ofte eller altid spiser alene, har væsentligt større sundhedsproblemer, end mennesker, der sjældent eller aldrig spiser alene.

Mere end en tredjedel af de adspurgte, der har problemer med helbredet, spiser ofte alene. De respondenter, der oftest spiste alene, lider blandt andet markant mere af indlærings- og synsproblemer.

Modsat var det kun 22 procent af dem, der ikke spiser alene, der havde helbredsmæssige problemer.

Den nuværende forskning peger altså i retning af, at der er klare fordele ved at spise sammen med andre mennesker. Både psykisk og fysisk.

Skrevet af

Loop Arkitekter

No items found.

Fællesspisning er en central del af at bo i bofællesskab. Og det er der gode grunde til.

Studier fra University of Oxford påviser, at mennesker, der oftest spiser sammen, er mere lykkelige end mennesker, der oftest spiser alene. Professor Robin Dunbar fandt i 2017 frem til, at der opstår en kemisk reaktion i hjernen, når man spiser sammen.

Ved fællesspisning frigiver hjernen endorfiner, der giver en stærk følelse af lykke. Udover en lykkefølelse viser studiet, at frigivelsen af endorfinerne under fælles måltider skaber tættere bånd, større sociale netværk og øger tilfredsheden med livet.

Dunbars forskning viser, at helt specifikke handlinger især skaber denne form for lykke. Især latter er vigtigt, men også det at tale om minder, oplevelser og at fortælle historier styrker følelsen af lykke.

Fællesspisning er sundt

Oxford Economics startede i 2017 et studie i samarbejde med National Centre for Social Research. Formålet var at skabe et ‘Living Well Index’ - altså finde ud af, hvad der gør, at folk har det godt.  

Et fokuspunkt var, hvordan det påvirker mennesker at spise sammen eller alene. Over 8000 respondenter deltog i 2017, og i 2018 kunne studiet komme med sine konklusioner.

Som Robin Dunbars studie viste, så styrker fællesspisning sociale bånd. Det fandt Oxford Economics’ studie også frem til. Men hvad der også er interessant er, at mennesker, der ofte eller altid spiser alene, har væsentligt større sundhedsproblemer, end mennesker, der sjældent eller aldrig spiser alene.

Mere end en tredjedel af de adspurgte, der har problemer med helbredet, spiser ofte alene. De respondenter, der oftest spiste alene, lider blandt andet markant mere af indlærings- og synsproblemer.

Modsat var det kun 22 procent af dem, der ikke spiser alene, der havde helbredsmæssige problemer.

Den nuværende forskning peger altså i retning af, at der er klare fordele ved at spise sammen med andre mennesker. Både psykisk og fysisk.

Vil du bo i et bofællesskab, nu eller en dag?

Skriv din email, og du vil få vores nyhedsbrev. Hvis du vil opbygge anciennitet til nuværende og fremtidige landsbyer, så husk at blive medlem her.

Vil du følge med i Almenr? 

Tak! Du er hermed meldt til og vil modtage vores generalle nyhedsbrev.
Oops! Noget gik galt.

 

Se alle ↩

Få besked

Vi lover at vi ikke fylder din inbox unødigt

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme