Aktuelt

Landskabet og livet mellem husene

Henover foråret har Almenr nedsat en projektgruppe, hvis opgave bl.a. består i at undersøge udformningen og kvaliteten af bofællesskabers udendørsarealer, for at blive klogere på hvordan disse opleves og deres betydning for fællesskabets sammenhængskraft på tværs af husene.

For oplevelsen af vores udendørsarealer betyder ofte mere for os, end vi lige går og tror. Den gode udsigt ud over fælleshaven eller bænken, der står placeret helt rigtigt ift. solen ved middagstid, opstår sjældent ved tilfældigheder. Oftest ligger der mange nøje overvejelser bagved guldkorn som disse.

Der er derfor et behov for, at tænke design ind i den måde vi bearbejder og anvender vores udendørsarealer på. For ved at tænke design og kvalitet ind i livet mellem husene kan vi skabe mødesteder, hvor der er den helt rette stemning til at komme hinanden ved.

For at kortlægge det enkelte steds landskabelige kvaliteter bør man fx overveje spørgsmål som: Hvordan står boligerne i relation til hinanden og til omgivelserne: Tæt eller spredt? Hvad har vi lyst til at se som det første, når vi kommer hjem: En parkeringsplads, en fælleshave eller fælleshuset? Skal vi skærme os af fra hinanden i vores baghaver med hække og træer, eller skal vi kunne kigge ind til hinanden hele tiden?

Overvejelser som disse er der mange af hvis man ønsker at kortlægge et bofællesskabs landskabelige kvaliteter, muligheder og begrænsninger. Men det er samtidig disse overvejelser der er essentielle i processen om at skabe en bedre udendørsoplevelse i det fælles grønne, hvad enten det er en lille baggård i storbyen eller en stor have et sted på landet.

Gå til projekt site

De første tre grunde vil ligge på/tæt på Sjælland.
- Hvad lyder mest interresant for dig?

Tak! Vi sender snart noget til dig.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skrevet af

Michael

Få viden, nyheder og boligtilbud

Hold dig opdateret. Få indsigt og viden om bofællesskaber verden over. Bliv inviteret til at være med i nye bofællesskabsprojekter. Vær med i bevægelsen og kom til talks og events.

  • Bliv inviteret til nye bofællesskabsprojekter
  • Bliv inviteret til workshops og events
  • Få det månedlige nyhedsbrev

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme

Til forsiden ↩

Få besked på mail, når der er nye bofællesskaber på vej

Vi lover at vi ikke fylder din inbox unødigt

Succes :) 
Oops! Noget gik galt. Prøv igen :)