Forskning

Udflytterdrømme og pendlerafstand til byen

”Jeg flyttede primært pga. boformen og ikke så meget på grund af området. Er dog glad for, at det er så tæt på København” - Beboer, bofællesskabet Frikøbing, Lejre

Almenr har været ude og undersøge, hvilke parametre der indgår, når man vælger at flytte i bofællesskab. Vi oplever en stor efterspørgsel fra personer, der gerne vil flytte fra byen og i bofællesskab på landet. 

De vil dog stadig gerne bevare forbindelsen med byen og dens muligheder.

Undersøgelsen er baseret på interviews og spørgeskemaundersøgelser med bofællesskabsbeboere og bofællesskabssøgende familier fra København.

Byens kultur- og fritidsliv er noget af det, som bofællesskabsbeboerne har været bange for at komme til at savne. Men samtidigt skaber bofællesskaberne i høj grad selv et kultur- og fritidsliv i og omkring bofællesskabet. 

Hovedparten udtrykker, at de har fundet det i bofællesskabet, som de ellers var bange for at miste, da de flyttede fra byen. Udover at de har fået et nyt netværk i bofællesskabet, har bofællesskabet skabt et rigt kulturliv med mange fritidsaktiviteter.

Nyt netværk

Børnefamilierne, som flytter fra by til land, er altså folk, som gerne vil kunne give deres børn er god opvækst på landet tæt på naturen. Folk, som ønsker sig et alternativt fællesskab, og som har behov for flere kvadratmeter, end hvad de ville have råd til i byen. 

Men det er samtidig mennesker, som har en stor tilknytning til byen, og for hvem det er svært at give afkald på byens kvaliteter og det sociale netværk, de har i byen. Det er her, at bofællesskaberne tilbyder et alternativ til byen med en ny social ramme og nye fællesskabsorienterede tilbud – helst kombineret med en togforbindelse, så linket til byen og vennerne dog fortsat er opretholdt. 

Bofællesskaberne fungerer altså på sin vis som det, der gør udflytningen til landet mulig og tålelig for de unge bofællesskabssøgende familier.

Gå til projekt site

De første tre grunde vil ligge på/tæt på Sjælland.
- Hvad lyder mest interresant for dig?

Tak! Vi sender snart noget til dig.

Oops! Something went wrong while submitting the form.
Skrevet af

Michael

Få viden, nyheder og boligtilbud

Hold dig opdateret. Få indsigt og viden om bofællesskaber verden over. Bliv inviteret til at være med i nye bofællesskabsprojekter. Vær med i bevægelsen og kom til talks og events.

  • Bliv inviteret til nye bofællesskabsprojekter
  • Bliv inviteret til workshops og events
  • Få det månedlige nyhedsbrev

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme

Til forsiden ↩

Få besked på mail, når der er nye bofællesskaber på vej

Vi lover at vi ikke fylder din inbox unødigt

Succes :) 
Oops! Noget gik galt. Prøv igen :)