KRAKE i LEjre
– Landsbyen tæt på byen

PROSPEKT

Drømmer du om fællesskab og et aktivt familieliv? Om en livsstil, hvor du har masser af plads og sammen med ligesindede deler sport, natur, gummistøvlebørn og klatretræer, fælles værksteder og hjemmekontor, mountainbiketure i skoven, egen gymnastiksal og fodboldbane, stort fælles industrikøkken og den mest idylliske fælles gård med langborde og basketball? 

I Lejre, 35 minutters kørsel fra København, midt i naturen i en af Sjællands livligste landsbyer med togstation, indkøb og skoler fem minutter væk, bliver Bofællesskabet Krake bygget i den smukke Allerslev Gamle Skole.  

70 til 150 m2 over 700 m2 fællesbygninger, 2 hektar park og legepladser ned til Lavringe å. Krake bliver en lille landsby tæt på storbyen, et levende og vibrerende fællesskab for dig, der gerne vil bo idyllisk, tæt på naturen og et aktivt liv i lokalsamfundet.

Bofællesskabet Krake i naturskønne Lejre

Herunder kan du ansøge om at reservere en af de sidste boliger og læse mere om det kommende bofællesskab

Om Grunden

Den gamle skole i Allerslev fra 1938 er en smuk gruppe af bygninger omkring en fælles gård med en park direkte ned til Lavringe Å, placeret i Lejre/Allerslev med syv minutters gang til togstation, indkøb, institutioner, og direkte adgang til den skønneste natur i stiforløb i baghaven. Her skal 27 husstande i 2019 flytte ind i et moderne bofællesskab, som familierne selv har været med til at designe ud fra deres egne drømme.

Bofællesskabet Krake bliver en aktiv del af lokalsamfundet i Lejre, hvor det er oplagt at gøre stedets faciliteter og skønne beliggenhed til et aktiv for byens borgere. Det kunne for eksempel være den store gymnastiksal, parken ned til åen eller ved at boligfælleskabet åbner sit hjemmearbejds-kontorfælleskab op for lokale iværksættere.

   

Boligerne er i fire længer placeret omkring et skønt gårdrum og en gymnastikbygning, som ligger for sig. Med porte direkte til gårdrummet bliver fælleskøkken, fællesspisning og hjemmearbejdspladser placeret, og gymnastiksalen er allerede klar til at huse bofællesskabets aktive liv. Boenheder har hver deres udtryk og størrelse, som giver plads til flere forskellige slags beboere. Hele det fremtidige beboede areal udgør ca. 3.600 m2. Heraf er ca. 15% sat af til fællesfaciliteter som gymnastiksal, værksteder, kontorfællesskab, fælles storkøkken og spiserum og gæsteværelse. Fællesskabet får en parklignede have direkte ned til Lavringe Å og med udsigt langt over ådalen, delebiler, fælles sportsfaciliteter med mere. Medlemmerne i byggefællesskabet bygger således ikke blot boliger på et antal kvadratmeter. De får en lang række faciliteter, som det er nærmest umuligt at anskaffe på egen hånd. Og fremfor alt får de et fællesskab, de selv har været med til at forme.

Fællesshuset på knap 700 m2 ligger i hjertet af Krake. Bygningen har allerede gymnastiksal med redskabsrum og omklædning, men der er plads til meget mere. Her kan du se nogle af de forslag, der foreløbig drømmes om. I løbet af det kommende år, skal vi sammen beslutte, hvad fælleshuset ellers skal indeholde. Her er den foreløbige liste over fællesfunktionerne.

BOLIGER

Tidsplan

efterår '18

co-design af bofællesskabet

JULI '19

byggestart

marts '19

Købsaftaler underskrives

SENSOMMER '20

INDFLYTNING

Næsten alle boliger i etape 1 for boligfællesskabet Krake er nu reserveret.

Meld dig ind i interessefællesskabet Landsbyen Tæt På Byen hvis du vil reservere din bolig i etape 2.

Tilmeld dig Landsbyen Tæt På Byen

Ansøg om bolig

Bemærk, at medlemmer af Interessefællesskabet Landsbyen tæt på byen har førsteret på boliger.

Hvad er dine bolig ønsker?

Se prisliste og tilgængelige boliger
Tak! Din ansøgning er er hermed blevet sendt. Vi vender tilbage.
Oops! Noget gik galt

Når du har trykket send, kontakter vi dig. Bliver vi enige om at fortsætte, bliver du meldt ind i designfællesskabet og får reserveret boligen. Medlemsskab inklusiv reservation koster 25.000 kroner.

Lejre Kommune

Krake ligger i Lejre. Og det er ikke tilfældigt. Lejre har en stærk identitet, der passer smukt sammen med Krake.

Lejre Kommunes udviklingsstrategi ”Vores Sted” starter meget beskrivende sådan her:

Lejre Kommune er et sted – eller rettere 49 småbyer og landsbyer og en hel masse steder. Vi har valgt at være en landkommune. Vi vælger landsbyen, naturen og det lokale fællesskab. I Lejre Kommune bygger vi drømmen om det aktive liv, omgivet af natur og med masser af frirum. Midt blandt vore forfædres kæmpehøje og samme sted, hvor vikingerne byggede deres landsbyer, lever sagnet om Skjoldungerne, og her bygger vi den moderne landsby med kvalitet, fællesskab og tryghed i centrum. Vi nytænker livet på landet tæt ved storbyen.

Læs mere

Få viden, nyheder og boligtilbud

Hold dig opdateret. Få indsigt og viden om bofællesskaber verden over. Bliv inviteret til at være med i nye bofællesskabsprojekter. Vær med i bevægelsen og kom til talks og events.

  • Bliv inviteret til nye bofællesskabsprojekter
  • Bliv inviteret til workshops og events
  • Få det månedlige nyhedsbrev

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme
Vi anvender cookies for at forbedre din oplevelse