KRAKE i LEjre
– Landsbyen tæt på byen

PROSPEKT

Drømmer du om fællesskab og et aktivt familieliv? Om en livsstil, hvor du har masser af plads og sammen med ligesindede deler sport, natur, gummistøvlebørn og klatretræer, fælles værksteder og hjemmekontor, mountainbiketure i skoven, egen gymnastiksal og fodboldbane, stort fælles industrikøkken og den mest idylliske fælles gård med langborde og basketball? 

I Lejre, 35 minutter fra København, midt i naturen, i en af Sjællands livligste landsbyer med station, indkøb og skoler 5 minutter væk, kan du nu reservere en bolig i Bofællesskabet Krake, der bliver bygget i den smukke Allerslev Gamle Skole.  

I Krake bliver der 27 unikke ejerboliger (18 i første etape) fra 70 til 150 m2, over 700 m2 fællesbygninger, 2 hektar park og legepladser ned til Lavringe å.  Krake bliver en lille landsby tæt på storbyen, et levende og vibrerende fællesskab for dig, der gerne vil bo idyllisk, tæt på naturen og et aktivt liv i lokal-samfundet.

Vi har åbnet op for reservationer i etape 2 i bofællesskabet Krake i naturskønne Lejre

Vælg din bolig og læs mere om det kommende bofællesskab herunder

Om Grunden

Den gamle skole i Allerslev fra 1938 er en smuk gruppe af bygninger omkring en fælles gård med en park direkte ned til Lavringe Å, placeret i Lejre/Allerslev med 7 min gang til togstation, indkøb, institutioner, og direkte adgang til den skønneste natur i stiforløb i baghaven. Her skal 28 (18 i etape 1) husstande i 2019 flytte ind i et moderne bofællesskab, som familierne selv har været med til at designe ud fra deres egne drømme.

Bofællesskabet Krake bliver en aktiv del af lokalsamfundet i Lejre, hvor det er oplagt at gøre stedets faciliteter og skønne beliggenhed til et aktiv for byens borgere. Det kunne fx omkring den store gymnastiksal, parken ned til åen eller ved at boligfælleskabet åbner sit hjemmearbejds-kontorfælleskab op for lokale iværksættere.

   

Boligerne er i fire længer placeret omkring et skønt gårdrum og en gymnastikbygning, som ligger for sig. Med porte direkte til gårdrummet bliver fælleskøkken, fællesspisning og hjemmearbejdspladser placeret og gymnastiksalen er allerede klar til at huse bofællesskabets aktive liv. Boenheder har hver deres udtryk og størrelse, som giver plads til flere forskellige slags beboere. Hele det fremtidige beboede areal (etape 1+2) udgør ca. 3.600 m2. Heraf er ca. 15% sat af til fællesfaciliteter som gymnastiksal, værksteder, kontorfællesskab, fælles storkøkken og spiserum og gæsteværelse. Fællesskabet får en parklignede have direkte ned til Lavringe Å og med udsigt langt over ådalen, delebiler, fælles sportsfaciliteter med mere. Medlemmerne i byggefællesskabet bygger således ikke blot boliger på et antal kvadratmeter. De får en lang række faciliteter, som det er nærmest umuligt at anskaffe på egen hånd. Og fremfor alt får de et fællesskab, de selv har været med til at forme.

Fællesshuset på knap 700 m2 ligger i hjertet af Krake. Bygningen har allerede gymnastiksal med redskabsrum og omklædning, men der er plads til meget mere. Her kan du se nogle af de forslag, der foreløbig drømmes om. I løbet af det kommende år, skal vi sammen beslutte, hvad fælleshuset ellers skal indeholde. Her er den foreløbige liste over fællesfunktionerne.

BOLIGER

Tidsplan

Maj '18

ÅBENT HUS

JUNI '18

DESIGNFÆLLESSKAB
ETABLERES

JANUAR '19

ETAPE 1
PÅBEGYNDES

JANUAR '20

INDFLYTNING
ETAPE 1

Næsten alle boliger i etape 1 for boligfællesskabet Krake er nu reserveret.

Meld dig ind i interessefællesskabet Landsbyen Tæt På Byen hvis du vil reservere din bolig i etape 2.

Tilmeld dig Landsbyen Tæt På Byen

Vælg din bolig

Bemærk, at medlemmer af Interessefællesskabet Landsbyen tæt på byen har førsteret på boliger.

Tak! Dine valg er hermed blevet sendt.
Oops! Noget gik galt

Når du har trykket send, behandler vi din forespørgsel. Er udfaldet positivt kan du melde dig ind i designfællesskabet og reservere boligen. Medlemsskab inklusiv reservation koster 25.000 kroner.

Få viden, nyheder og boligtilbud

Hold dig opdateret. Få indsigt og viden om bofællesskaber verden over. Bliv inviteret til at være med i nye bofællesskabsprojekter. Vær med i bevægelsen og kom til talks og events.

  • Bliv inviteret til nye bofællesskabsprojekter
  • Bliv inviteret til workshops og events
  • Få det månedlige nyhedsbrev

Tak!
Er du boligsøgende?

Lav en profil så vi kan matche dig med konkrete bofælleskaber

Oops! Noget gik galt.
Skriv gerne en mail til hej@almenr.dk hvis denne besked bliver ved med at komme